груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1246
Title: Зарубіжний досвід пенсійного забезпечення: висновки для України
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Бойчук, С. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
пенсія
пенсійне забезпечення
страховий внесок
модель пенсійної системи
реформування пенсійної сфери
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Магістерську роботу присвячено характеристиці зарубіжного досвіду пенсійного забезпечення та виявленню можливостей його застосування в Україні. У вступі обґрунтовано актуальність і рівень розробленості обраної теми, визначено мету й основні завдання. Робота розпочинається із уточнення базових понять дослідження; аналізу міжнародно-правових документів у сфері пенсійного забезпечення, які характеризуються наявністю єдиної лінії стратегії і цілісністю політики стосовно соціального забезпечення людей у світі; наведення різних класифікацій міжнародних моделей пенсійних систем. Значна частина дослідження присвячена характеристиці зарубіжного досвіду пенсійного забезпечення та визначенню можливостей його адаптації до українських реалій, з обов’язковим врахуванням існуючого в Україні соціально-економічного стану та потреб населення. Безпосередньо розглянуто досвід пенсійного забезпечення у країнах СНД і Східної Європи та визначено можливість його застосування в Україні; охарактеризовано підхід країн Латинської Америки до системи пенсійного забезпечення; порівняно японську та американську моделі пенсійного забезпечення; узагальнено досвід західноєвропейських країн функціонування системи пенсійного забезпечення та виокремлено уроки для України. Наприкінці роботи проаналізовано сучасні загальноєвропейські підходи до проведення пенсійних реформ та окреслено можливості їх застосування в Україні. Сформульовано основні проблеми вітчизняного пенсійного забезпечення, які існують на сьогоднішній день та запропоновано оптимальні і дієві напрями його покращення.
Description: Бойчук С. О. Зарубіжний досвід пенсійного забезпечення: висновки для України : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / С. О. Бойчук , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1246
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ (Бойчук).pdf307.41 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.