груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1250
Title: Удосконалення системи розгляду проваджень про адміністративні правопорушення
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Фута, О. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
адміністративні правопорушення
провадження у справах про адміністративні правопорушення
адміністративно-деліктне законодавство України
судовий розгляд
принципи верховенства права
права і свободи людини та громадянина
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У магістерській роботі охарактеризовано правові засади судового розгляду проваджень у справах про адміністративні правопорушення, встановлено стан правового врегулювання такого розгляду, а також окреслено напрямки та шляхи удосконалення правових норм, що діють у даній сфері. На підставі аналізу існуючих наукових підходів визначено сутність та зміст провадження у справах про адміністративні проступки. Підкреслено, що адміністративні правопорушення й дотепер залишаються найбільш розповсюдже¬ним негативним явищем в українському суспільстві, адже охоплюють майже всі сфери нашого життя. Незважаючи на безперервні зміни адміністративно-деліктного законодавства та посилення адміністративної відповідальності, суттєвого змен¬шення кількості адміністративних правопорушень в Україні не спостерігається. Але попри таке поширення, адміністративні провадження, так само як і процес адміністративного розгляду, достатньо не досліджені. Значна кількість адміністративно-правового матеріалу та його дуже складна система упорядкування створюють ще більшу складність у його вивченні. Узагальнено, що розгляд питання судового провадження у справах про адміністративні правопорушення є особливо важливим, адже цей вид провадження не лише має невирішені проблеми, але й має також прямі нормативні протиріччя, які виявляються в процесі застосування судами норм, що містяться у базовому акті адміністративно-деліктного законодавства України. Проаналізовано загальні положення провадження у справах про військові адміністративні правопорушення та провадження у справах щодо вчинення домашнього насильства на прикладі Миколаївського районного суду Миколаївської області в період з 2017 по 2019 роки. Визначено основні особливості процесуального судового розгляду даних категорій справ. Показано кількість скоєних правопорушень, кількість розглянутих відповідних проваджень з особливостями накладення адміністративних санкції. Визначено, що адміністративно-деліктне законодавство України містить проблеми процесуальної частини, що на практиці призводить до основних перешкод у з’ясуванні обставин кожного адміністративного провадження. З'ясовано, що ці труднощі виникають як при підготовці справи до розгляду, так і впродовж всього судового розгляду проваджень у справах про адміністративні делікти. Сформульовано пропозиції та рекомендації, пов’язані з напрямами удосконалення системи судового розгляду справ про адміністративні правопорушення. Запропоновано впровадження нагальних змін та доповнень до змісту матеріальних і процесуальних основ адміністративної відповідальності, котрі в майбутньому забезпечать урегулювання процесу розгляду адміністративних проваджень у відповідності до проголошених принципів верховенства права, поваги до прав і свобод людини та громадянина.
Description: Фута О. В. Удосконалення системи розгляду проваджень про адміністративні правопорушення : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. В. Фута , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1250
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Фути.pdf332.8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.