груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1252
Title: Практичні аспекти оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, визначеному Постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2017 № 640
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Смєлянець, Т. Г.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
державний службовець
державне управління
ключові показники результативності
ефективності та якості
професійна компетентність
критерії оцінювання
оцінювання
центр тестування і оцінювання
управління персоналом
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У магістерської роботі здійснено комплексне наукове дослідження практичних аспектів оцінювання результатів службової діяльності державних службовців в сучасних умовах, а також окреслено напрямки та шляхи удосконалення системи щорічного оцінювання державних службовців та їх службової діяльності в Україні. Охарактеризовано джерельну та нормативно-правову базу та визначено на підставі аналізу існуючих наукових підходів сутність та зміст оцінювання результатів службової діяльності державних службовців. Доведено, що наукове дослідження проблематики оцінювання результатів діяльності держслужбовців є надзвичайно актуальним та має значне теоретичне та практичне значення для ефективного управління персоналом державної служби. Встановлено, що оцінювання результатів службової діяльності є обов’язковим елементом організаційно-правового забезпечення проходження державної служби в Україні. Визначено поняття «оцінювання державних службовців», як обов’язкова процедура, яка складається з етапів визначення та аналізу завдань, оцінки результатів виконання, затвердження висновку за результатами оцінювання та направлена на підвищення ефективності професійної діяльності, виявлення потреб для підняття рівня здатності використовувати досвід та навички для вирішення професійних задач. Проведено аналіз нормативно-правових актів, які запроваджують порядок оцінювання результатів діяльності державних службовців та визначено, що нормативно-правова база, що регламентує порядок здійснення процедури оцінювання держслужбовців, є недосконалою та має законодавчі прогалини, що знижує ефективність оцінювання та формалізує процедуру оцінки. Окреслено проблемні питання правового регулювання процедури щорічного оцінювання результатів службової діяльності державних службовців в Україні. Обгрунтовано, що усунення недоліків вітчизняної нормативної моделі щорічного оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців можливе через закріплення у нормативному акті, який визначає засади відповідної процедури. Сформульовано пропозиції та рекомендації, пов’язані з напрямами удосконалення системи щорічного оцінювання результатів службової діяльності державних службовців в Україні. Запропоновано впровадження автоматизованої інформаційної системи для створення єдиного механізму з управлінням персоналом на всіх етапах проходження державної служби, яка забезпечить повноту, достовірність і оперативність інформаційної підтримки для ухвалення кадрових рішень, дозволить економити ресурси, прискорити реформування державного управління в Україні, вивести його на високий рівень стандартів високорозвинених країн світу.
Description: Смєлянець Т. Г. Практичні аспекти оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, визначеному Постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2017 № 640 : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Т. Г. Смєлянець , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1252
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат_Смєлянець Т. Г..pdf438.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.