груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1253
Title: Місцеві податки і збори як важлива складова бюджетно-фінансового забезпечення територіальних громад
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Фальченко, Н. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
місцевий податок
місцевий збір
місцеве оподаткування
податкові надходження
фіскальний потенціал
бюджетно-фінансова децентралізація
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Магістерську роботу присвячено характеристиці місцевих податків і зборів як важливої складової бюджетно-фінансового забезпечення територіальних громад. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень дослідженості теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; вказано апробацію результатів дослідження; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи розглянуто загальні засади дослідження місцевих податків і зборів як важливої складової бюджетно-фінансового забезпечення територіальних громад, а саме уточнено понятійно-категорійний апарат інституту місцевих податків і зборів; систематизовано принципи місцевого оподаткування; окреслено нормативно-правове забезпечення функціонування інституту місцевих податків і зборів в Україні. Значна частина дослідження присвячена аналізу системи місцевих податків і зборів в умовах реформування бюджетних відносин та податкового законодавства України. Проаналізовано динаміку власних податкових надходжень до місцевих бюджетів та визначено їх частку у доходах місцевих бюджетах і зведеному бюджеті України. Безпосередньо охарактеризовано єдиний податок та податок на майно як основні наповнювачі місцевих бюджетів. Виявлено особливості встановлення та сплати місцевих зборів. Узагальнено іноземний досвід функціонування систем місцевих податків і зборів та визначено можливість його адаптації до українських реалій. Наприкінці роботи систематизовано фактори, що впливають на обсяги податкових надходжень до місцевих бюджетів. Запропоновано напрями підвищення фіскального потенціалу місцевих податків і зборів в умовах бюджетно-фінансової децентралізації. Зроблено висновок, що місцеві податки і збори є одним із дієвих механізмів формування фінансової ресурсної бази спроможних територіальних громад та джерелом їх соціального і фінансово-економічного розвитку, які потребують подальшої модернізації у питаннях їх ставки оподаткування та умов і порядку сплати.
Description: Фальченко Н. О. Місцеві податки і збори як важлива складова бюджетно-фінансового забезпечення територіальних громад : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. О. Фальченко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1253
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ_Фальченко.pdf309.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.