груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1258
Title: Сучасний стан інституційного забезпечення регіонального розвитку в Україні та перспективи його покращення
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Кирилова, Л. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
інституційне забезпечення регіонального розвитку
система органів публічної влади
недержавні організації з питань регіонального розвитку
кадрова політики в органах влади
трьохстороннє партнерство
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Магістерську роботу присвячено характеристиці сучасного стану інституційного забезпечення регіонального розвитку в Україні та окресленню перспектив його покращення. У вступі обґрунтовано актуальність і рівень розробленості обраної теми; визначено мету й основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення одержаних результатів магістерської роботи; вказано апробацію результатів дослідження; зазначено структуру та обсяги роботи. На початку роботи уточнено базові поняття дослідження; окреслено організаційно-правові аспекти інституційного забезпечення регіонального розвитку; узагальнено іноземний досвід інституційного забезпечення регіонального розвитку. Значна частина дослідження присвячена характеристиці окремих державно-владних установ як складових частин інституційного забезпечення регіонального розвитку в Україні. Безпосередньо охарактеризовано Міністерство розвитку громад та територій України як ключову фігуру у питаннях регіонального розвитку. Розглянуто консультативно-дорадчі органи Кабінету Міністрів України у сфері регіонального розвитку. Розкрито специфіку роботи новоствореного допоміжного органу влади при Президентові України – Ради розвитку громад та територій. Наприкінці роботи сформульовано напрями покращення інституційного забезпечення регіонального розвитку в Україні на сучасному етапі. Це по-перше, удосконалення кадрової політики в органах влади як важливої складової якісного інституційного забезпечення регіонального розвитку; по-друге, посилення ефективності роботи агенцій регіонального розвитку, які відіграють особлива роль у реалізації регіональної політики; по-третє, широке запровадження трьохстороннього партнерства як необхідного елементу дієвого інституційного забезпечення регіонального розвитку, яке сьогодні знаходиться на низькому рівні. Зроблено висновок, що сучасний стан інституційного забезпечення регіонального розвитку в Україні, у порівнянні із розвинутими країнами світу, є незадовільним.
Description: Кирилова Л. О. Сучасний стан інституційного забезпечення регіонального розвитку в Україні та перспективи його покращення : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Л. О. Кирилова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1258
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ (Кирилова).pdf310.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.