груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1260
Title: Роль Верховної Ради України в державному управлінні як єдиного органу законодавчої влади
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Крюкова, Ю. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Верховна Рада України
законодавча влада
орган державної влади
парламентська культура
державне управління
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Магістерську роботу присвячено визначенню ролі Верховної Ради України в державному управлінні як єдиного органу законодавчої влади. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень дослідженості теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи розкрито теоретично-правові засади дослідження Верховної Ради України як єдиного органу законодавчої влади, а саме: уточнено базові поняття дослідження; систематизовано завдання і структура Верховної Ради; визначено місце українського парламенту в системі органів державної влади. Основна частина дослідження присвячена розкриттю особливостей функціонування Верховної Ради України у процесі здійснення державного управління. Проаналізовано функції Верховної Ради України крізь призму її діяльності в аспекті формування й організації діяльності інших гілок влади. Охарактеризовано форми взаємодії Верховної Ради України з іншими інститутами влади. Проаналізовано рівень підтримки законопроектів Верховною Радою України, внесених Кабінетом Міністрів України протягом 2017–2019 рр. Обґрунтовано роль нормативно-правових актів Верховної Ради України у здійсненні державного управління. Наприкінці роботи виокремлено проблеми організації і діяльності Верховної Ради України та запропоновано способи їх вирішення з метою ефективного здійснення державного управління. Окреслено утвердження парламентської культури як якісного показника роботи Верховної Ради України в системі державного управління. Зроблено висновок, що саме внутрішнє переформатування парламенту, як єдиного представника законодавчої влади в Україні, підніме вітчизняне законодавство й державне управління на істотно вищий рівень, а відтак – прискорить та оптимізує втілення важливих і необхідних для країни реформ.
Description: Крюкова Ю. В. Роль Верховної Ради України в державному управлінні як єдиного органу законодавчої влади : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Ю. В. Крюкова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1260
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ (Крюкова).pdf300.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.