груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1265
Title: Інформаційне забезпечення управлінських рішень в сфері земельних відносин
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Гаврильчук, А. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
земля
земельні відносини
земельні ресурси
земельна реформа
управління земельними ресурсами
система управління земельними ресурсами
управлінські рішення
інформаційне забезпечення
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі досліджено актуальне питання інформаційного забезпечення управлінських рішень в сфері земельних відносин, охарактеризовано сутність та становлення земельних відносин, конкретизовано поняття «управління земельними ресурсами», досліджено систему управління земельними ресурсами та систему інформаційного забезпечення управлінських рішень. З’ясовано, що «земельні відносини» представляють собою здійснення упорядкованої діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, організацій, закладів та громадян, з метою забезпечення реалізації власних прав та інтересів з приводу володіння, користування та розпорядження землею шляхом налагодження економічних, соціальних, екологічних, управлінських, правових процесів взаємодії. Обґрунтовано, що організація управління земельними ресурсами є одним з важливих державних завдань, механізмом якого є поєднання взаємозв'язків між елементами системи управління, спрямованими на раціональне використання земельних ресурсів та їх охорону. Тобто, під управлінням земельними ресурсами розуміється систематична, цілеспрямована дія держави і суспільства на земельні відносини і землекористування. У зв’язку з змінами змісту земельних відносин, здійсненням земельної реформи управління земельними ресурсами постійно змінюється та вдосконалюється. Управління земельними ресурсами залежить від обґрунтованості, необхідності та доцільності прийняття управлінських рішень, що є складним та відповідальним процесом та вимагають володіння професійними знаннями, навичками суб’єктів, що приймають управлінські рішення, а також володіння необхідною інформацією для прийняття цих рішень. На цій основі, зроблено висновок, що ефективність управління земельними ресурсами залежить від раціональних управлінських рішень, необхідною умовою яких є забезпечення земельно-кадастровою інформацією. Зроблено висновок, що систему інформаційного забезпечення різні відомі кадастри, реєстри, моніторинг, землеустрій, окремі дослідження щодо якості стану ґрунтового покриву земельних ресурсів, що між собою функціонують, проте відсутність єдиного інформаційного земельного середовища, не використання сучасних геоінформаційних систем призводить до уповільнення накопичення інформація, що впливає на ефективність прийняття управлінських рішень.
Description: Гаврильчук А. М. Інформаційне забезпечення управлінських рішень в сфері земельних відносин : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. М. Гаврильчук, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1265
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гаврильчук автореферат.pdf314.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.