груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1276
Title: Реформування системи охорони здоров’я України у контексті досвіду зарубіжних країн
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Кюкало, О. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Антонова Л.В.
державне управління
охорона здоров’я,
система охорони здоров’я
реформування системи охорони здоров’я
медичні послуги
медичне страхування
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У магістерській роботі досліджено теоретичні засади реформування системи охорони здоров’я у контексті досвіду зарубіжних країн; здійснено оцінювання ефективності державного управління реформуванням системи охорони здоров’я, а саме: проаналізовано сучасний стан інституційної структури системи охорони здоров’я в Україні та проведено комплексне оцінювання проблем та недоліків існуючої в Україні моделі охорони здоров’я. За результатами дослідження теоретичних засад реформування системи охорони здоров’я у контексті досвіду зарубіжних країн з’ясовано, що стан громадського здоров’я та, зокрема, системи охорони здоров’я використовуються в якості індикаторів добробуту країни. У магістерській роботі визначено, що охорона здоров’я населення представляє собою сукупність заходів політичного, економічного, правового, соціального, культурного, наукового, медичного, санітарно-гігієнічного і протиепідемічного характеру, що направлені на збереження і зміцнення фізичного і психічного здоров’я кожного громадянина, підтримка його довголітнього активного життя, надання йому медичної допомоги у разі втрати здоров’я. Наведено комплекс пропозицій і рекомендацій щодо реформування системи охорони здоров’я в Україні, що передбачають регламентацію базових орієнтирів реформування системи охорони здоров’я України, удосконалення засобів реформування та модернізацію фінансового забезпечення розвитку системи охорони здоров’я України. Визначено напрями удосконалення системи надання медичних послуг на інноваційній основі, що орієнтовані на забезпечення структурної ефективності регіональних систем надання медичних послуг.
Description: Кюкало О. О. Реформування системи охорони здоров’я України у контексті досвіду зарубіжних країн : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. О. Кюкало , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 10 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1276
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат_Кюкало.pdf267.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.