груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1279
Title: Роль об’єднаних територіальних громад у розбудові української державності
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Суслов, М. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Акімова Тетяна Юріївна
децентралізація
об’єднані територіальні громади
Україна
органи місцевого самоврядування
органи виконавчої влади
органи державної влади
міста обласного значення
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У магістерській роботі автор розкриває теоретичні засади дослідження процесу об’єднання територіальних громад як основи децентралізації в України; надає характеристику процесу формування об’єднаних територіальних громад; аналізує основні умови і терміни добровільного об’єднання територіальних; розкриває процес формування спроможності об’єднаних територіальних громад як ключової мети реформи децентралізації. Ухвалення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» у 2015 р. надало поштовх для ще однієї адміністративно-територіальної реформи. Децентралізація в Україні призводить до позитивних наслідків для повсякденного життя громадян. Зміцнюються відносини між державою і суспільством, підвищується демократична відповідальність чиновників. Оскільки прозорість розподілу ресурсів збільшується, можливості для реалізації корупційних практик поступово зменшуються. Полегшуються економічна активність і міжрегіональне суперництво місцевих громад. На думку автора магістерської роботи запровадження нагляду і контролю за рішеннями об’єднаних територіальних громадян є необхідною умовою взаємодії органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Громадянам необхідно показати перспективи і пояснити, якою є користь від добровільного об’єднання територіальних громад.
Description: Суслов М. М. Роль об’єднаних територіальних громад у розбудові української державності : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / М. М. Суслов , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1279
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореф. Суслова.pdf421.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.