груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1280
Title: Особливості функціонування вітчизняного інституту місцевих виборів у світлі сучасних публічно-управлінських перетворень
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Яковлєв, В. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Антонова Л.В.
місцеві вибори
представницька влада
виборча система
виборчий процес
виборча комісія
інформаційне забезпечення
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Магістерську роботу присвячено дослідженню особливостей функціонування вітчизняного інституту місцевих виборів у світлі сучасних публічно-управлінських перетворень. У вступі обґрунтовано актуальність і рівень розробленості обраної теми, визначено мету й основні завдання. Робота розпочинається з уточнення базових понять дослідження; окреслення процесу становлення та розвиток інституту місцевих виборів в незалежній Україні; перераховування і характеристики принципів організації та проведення місцевих виборів. Значна частина дослідження присвячена аналізу окремих питань функціонування інституту місцевих виборів в Україні на сучасному етапі. Безпосередньо виокремлено особливості виборчих систем формування представницької влади на місцевому рівні за новітнім вітчизняним законодавством. Узагальнено, що вибори до органів місцевого самоврядування в Україні проводяться одночасно за трьома виборчими системами, остання (пропорційна система) з яких як в теорії, так і на практиці викликає низку запитань та спричинює ряд проблем. Охарактеризовано організацію роботи виборчих комісій як важливих учасників місцевих виборів. Розглянуто інформаційне забезпечення виборчого процесу як основу рівності й повсюдності місцевих виборів. Наприкінці роботи виявлено законодавчі проблеми організації і проведення місцевих виборів та запропоновано способи їх вирішення. З акцентовано увагу на тому, що окрім законодавчих змін, до вирішення проблем при організації та проведенні місцевих виборів необхідно підходити комплексно, поєднуючи просвітницьку роботу, навчання членів виборчих комісій, доброчесну діяльність політичних партій та їх членів, які беруть участь у виборах. Обґрунтовано необхідність впровадження позитивного іноземного досвіду організації і проведення місцевих виборів в Україні. Зроблено висновок, що комплексна практична реалізація запропонованих заходів значно зміцнить демократичну спрямованість держави на утвердження прав і свобод людини та громадянина, посилить довіру населення до представників місцевої представницької влади, зміцнить євроінтеграційний курс нашої країни.
Description: Яковлєв В. М. Особливості функціонування вітчизняного інституту місцевих виборів у світлі сучасних публічно-управлінських перетворень : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. М. Яковлєв , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1280
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ (Яковлєв).pdf330.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.