груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1282
Title: Реформування місцевого самоврядування в Україні як спроба пошуку ефективної моделі: історична ретроспектива та сучасні реалії
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Єгоров, С. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Андріяш В. І.
децентралізація
місцеве самоврядування
органи місцевого самоврядування
громада
об’єднана територіальна громада
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В дослідженні здійснено аналіз особливості зарубіжного досвіду становлення та розвитку місцевого самоврядування. За результатами якого можна сказати, що потенціал та ефективність місцевого самоврядування в Європі чітко відносять цей компонент до найбільш розвинених світових районів з точки зору місцевої демократії. Фонові фактори, що пояснюють цю ситуацію, мають багатовимірний характер і можна визначити в якості основних позитивних факторів відносне економічне багатство, високий людський розвиток, давню історичну традицію принципу субсидіарності в більшості частин Європи та регуляторну функцію Ради Європи. Однак це не означає, що в Європі все ідеально і що не було б жодних проблем, з якими можна було б вирішити Наголошено на положенні, що з розвитком незалежності України місцеві органи влади стикаються з новими викликами та завданнями, з якими їм не довелося стикатися під час існування цих органів. Нерозуміння необхідності комплексного підходу до проведення реформи МС тривалий час унеможливлює забезпечення високого рівня його існування та розвитку. Однак досвід держав Європейського союзу у даній галузі, зокрема Франції та Польщі, свідчить про те, що місцеве самоврядування може бути ефективним інструментом розвитку місцевих державних повноважень.
Description: Єгоров С. А. Реформування місцевого самоврядування в Україні як спроба пошуку ефективної моделі: історична ретроспектива та сучасні реалії : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / С. А. Єгоров , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1282
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Єгоров.pdf428.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.