груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1292
Title: Проблеми та перспективи реформування ринку землі в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Уварова, Ю. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Полторак Л. Ю.
земельні відносини
Земельний кодекс України
ринок землі
земельна реформа
мораторій на землю
зняття мораторію
етапи земельної реформи
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Робота на здобуття освітнього рівня «Магістр» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» - Інститут державного управління, Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Дипломну роботу присвячено дослідженню проблем та перспективам реформування ринку землі в Україні. У роботі досліджено розвиток земельних відносин та земельного права на території сучасної України на різних етапах державотворення (за часів давньоруської доби (доби Київської Русі); Литовсько-польської доби; Гетьманщини; входження українських земель до складу Російської імперії; УНР; СРСР; набуття Україною незалежності – до сьогодні). Надано загальну характеристику ринку землі. При цьому, ринок землі визначено як сукупність юридично-правових і економічних відносин, що виникають між суб’єктами такого ринку в процесі ринкового обігу прав власності на земельні ділянки, у результаті якого відбувається в умовах конкуренції зміна їх власника або землекористувача. Визначено сутнісні особливості та надано характеристику етапів земельної реформи в Україні. Проаналізовано законодавство зарубіжних країн у сфері земельних відносин. Доведено, що лише дієздатна держава, з високим рівнем співпраці усіх гілок влади та розвиненими ринковими інститутами, спроможна гарантувати права власності, набуті у процесі укладення ринкових угод. Охарактеризовано сучасний стан та проблемні питання земельної реформи в Україні. Визначено перспективи та надано рекомендації щодо підвищення ефективності запровадження земельної реформи в Україні.
Description: Уварова Ю. С. Проблеми та перспективи реформування ринку землі в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Ю. С. Уварова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 8 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1292
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ Уварова.pdf352.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.