груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1295
Title: Організаційно-правове регулювання місцевого самоврядування
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Єрмаков, І. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Чубук Р. В.
місцеве самоврядування
нормативно-правове регулювання
децентралізація
об’єднана територіальна громада
староста
старостинський округ
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі проаналізовано концептуально-правові основи місцевого самоврядування в Україні; Простежено становлення та розвиток законодавства про основи місцевого самоврядування в Україні від перших згадок про існування Магдебургського права на території України до сьогодення. Охарактеризовано нормативно-правове регулювання місцевого самоврядування в Україні на сучасному етапі. Особлива увага приділена регулювання місцевого самоврядування на сучасному етапі децентралізації. Розкрита сутність об’єднаної територіальної громади, як первинного суб’єкта місцевого самоврядування в умовах децентралізації. Досліджено наукове та нормативно-правове поняття об’єднаної територіальної громади та з’ясовано характерні ознаки об’єднаної територіальної громади. Об’єднана територіальна громада – це спільнота людей, які проживають на одній території, мають право добровільно об’єднуватися в територіальні громади для можливості спільно вирішувати проблеми місцевого значення. Проаналізовано правовий статус старости об’єднаної територіальної громади, як однієї з основних посадових осіб в органах місцевого самоврядування. Охарактеризовано сучасний стан та перспективи місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади в Україні та надано пропозиції для реформи місцевого самоврядування України на основі європейського досвіду. Зроблено висновок, що публічна влада ефективно функціонує тільки тоді, коли її органи й посадові особи, усвідомлюють, що вони є, насамперед, представниками населення; формулюють потреби населення, й необхідні заходи їх реалізації; ефективно й відповідально займаються забезпеченням умов для нормальної життєдіяльності мешканців територіальної громади.
Description: Єрмаков І. В. Організаційно-правове регулювання місцевого самоврядування : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / І. В. Єрмаков, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1295
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат_Єрмаков.pdf267.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.