груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1317
Title: Нейромережева скорингова система для ідентифікації факторів сприйняття зображень
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Хортюк, І. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Кондратенко Галина Володимирівна
нейронна мережа
запам’ятовування зображень
дослідження
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр системного аналізу». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Дана магістерська наукова робота присвячена дослідженню факторів, що впливають на запам’ятовування зображень та реалізації нейромережевої скорингової системи для ідентифікації цих факторів. Метою є дослідження факторів, що впливають на запам’ятовуваність зображень шляхом побудови ефективної нейромережевої скорингової системи для ідентифікації факторів сприйняття зображень в вигляді веб-застосунку та проведення практичних експериментів на різних наборах даних. Об’єктом дослідження є є процес запам’ятовування зображень, методи розпізнавання зображень, існуючі набори зображень для навчання нейронної мережі. Предметом дослідження є методи і алгоритми реалізації архітектур згорткових нейронних мереж, підходи до розв’язку задачі запам’ятовування зображень, фактори що впливають на запам’ятовуваність. Фахова частина магістерської наукової роботи складається з наступних розділів: огляд предметної області; загальний аналіз методів та алгоритмів машинного навчання; експерименти з запам'ятовуваністю; практична реалізація системи. Задачі, які були виконані в процесі роботи:  огляд методів розпізнавання зображень;  огляд результатів існуючих досліджень, та виявлення основних факторів запам'ятовування;  проведення експериментальних досліджень на основі існуючих наборів даних;  розробка системи на мові програмування PHP з використанням зготкових нейронним мереж;  аналіз отриманих результатів та вироблення рекомендацій для їх практичного застосування. В спеціальній частині магістерської наукової роботи з «Охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях» зроблено аналіз умов праці, в тому числі шкідливих та небезпечних чинників, з якими стикається робітник під час виконання службових обов’язків. Тaкoж булo poзpoблeнo iнстpукцiю для пpaцiвникiв у paзi виникнeннi piзних нaдзвичaйних ситуaцiй. У методичній частині розроблено лабораторну роботу з курсу нейронних мереж на тему «Згорткові нейронні мережі. Класифікація зображень».
Description: Хортюк І. С. Нейромережева скорингова система для ідентифікації факторів сприйняття зображень : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Системний аналіз» / І. С. Хортюк , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 20 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1317
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Хортюк_І_Автореферат_607.pdf696.42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.