груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1319
Title: Інтелектуальна система прогнозування енерговиробництва АЕС
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Чорновол, О. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Кондратенко Юрій Пантелійович
машинне навчання
Random Forest
SVR
XGBoost
MLR.
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дана магістерська наукова робота присвячена дослідженню методів прогнозування енерговиробництва. Метою є дослідження та реалізація прогнозування енергоефективності на прикладі атомної електроенергії в реальному часі методами машинного навчання. Об’єктом дослідження є інтелектуальна система прогнозування енерговиробництва АЕС методами машинного навчання. Предметом дослідження є аналіз вибраних моделей машинного навчання для прогнозування енергії: множинна лінійна регресія (MLR), опорно-верторна регресія (SVR), модель випадкового лісу (Random Forest) та модель екстремального градієнтного бустінгу (XGBoost). Фахова частина магістерської наукової роботи складається з наступних розділів: атомна енергетика як майбутнє енергетичних ринків; поняття машинного навчання (мн) для регулювання енергії; побудова моделей машинного навчання для прогнозування споживання енергії. Задачі, які були виконані в процесі роботи:  аналіз останніх наукових публікацій;  аналіз предметної області, дослідження стану розвитку атомної енергетики;  дослідження поняття машинного навчання, моделі та бібліотеки мови програмування Python для вирішення задачі часових рядів;  сформування та тестування моделей машинного навчання на основі гіперпараментів;  порівняльний аналіз результатів роботи моделей;  розробка інформаційно-аналітичної системи енергоменеджменту. У спеціальній частині магістерської роботи з «Охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях» розглянуто мікрокліматичні умови праці на робочих місцях на предмет виробничого освітлення та дотримання вимог експлуатації ПК в офісі компанії «Template Monster». В результаті розрахунків встановлено, що передбаченої кількості вікон, тобто їх загальної площі вистачає для забезпечення вимог санітарних норм щодо природного освітлення приміщення, для якого проводився аналіз умов праці. У методичній частині розроблено практичні роботи з курсу багатокритерійного прийняття рішень на теми «Класична лінійна регресія» та «Застосування методу DEMATEL для прийняття рішень на основі обробки експертних суджень і нечіткої логіки в середовищі MATLAB». Робота складається з 139 сторінок, 48 рисунків, 11 таблиць та 85 посилань на літературні джерела.
Description: Чорновол О. В. Інтелектуальна система прогнозування енерговиробництва АЕС : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Системний аналіз» / О. В. Чорновол , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 19 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1319
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чорновол_Автореферат_607.pdf563.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.