груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1323
Title: Інформаційна система моніторингу забруднення навколишнього середовища
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Authors: Братченко, Ю. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Горбань Гліб Валентинович
автоматизовані системи спостереження і контролю несанкціонованих викидів ТПВ
атмосферні забруднення
екологічний моніторинг
газоаналізатор
WordPress система управління реляційними базами даних MySQL
сервер Apache
мова програмування PHP
бібліотека VUE.JS
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дана магістерська наукова робота спрямована на розробку інформаційної системи моніторингу забруднень навколишнього середовища, таких як несанкціоновані викиди сміття, методи вирішення цієї проблеми та моніторинг атмосферних забруднень. Інформаційна система надасть можливість громадянам відслідковувати проблемні зони міста та брати участь у їх вирішенні, формувати екологічно чистий стан свого міста. Метою роботи є створення і модернізація інформаційної системи моніторингу атмосферних забруднень та побутових викидів, що дозволить суттєво зменшити антропогенне навантаження на території міста та підготувати дані для подальшого переходу на європейську модель поводження з твердими побутовими відходами. Об‘єктом є технологія та організація моніторингу забруднень навколишнього середовища. Предметом дослідження є інформаційна система моніторингу несанкціонованих сміттєзвалищ та атмосферних забруднень. Загальна частина дипломної роботи включає в себе: вступ, три розділи, висновки та додатки до дипломної роботи. У першому розділі проведено аналітичний огляд прототипів, розглянуто підходи та методи утилізації забруднення у навколишньому середовищі, проведено соціологічні дослідження, а саме опитування серед громадян. На основі отриманих даних сформована оцінка ефективності заходів по забезпеченню екoлoгiчнoї безпеки у місті. У другому розділі проаналізовані підходи та методи для реалізації поставлених задач. Обрана оптимальна структура aвтoмaтизoвaнoї iнфoрмaцiйнoї системи мoнiтoрингу несанкціонованих сміттєзвалищ. Також описані та проаналізовані процеси формування інтерактивних карт. У третьому розділі магістерської роботи описано процес рoзрoбки інформаційної системи моніторингу та упрaвлiння екoлoгiчними ризикaми при утилiзaцiї вiдхoдiв, також розроблена логіка роботи веб-форм, реалізована передача інформаційних даних через прикладний програмний інтерфейс. В спеціальній частині магістерської наукової роботи з «Охорони праці» розглянуто санітарні умови праці на робочих місцях у ZEMEZLAB ПП «TEMPLATE MONSTER» та розроблено інструктаж з техніки безпеки під час пожежі. У методичній частині розроблено лабораторну роботу на тему «Створення плагінів для WordPress за допомогою стека технологій PHP/VUE.JS».
Description: Братченко Ю. В.Інформаційна система моніторингу забруднення навколишнього середовища : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Комп'ютерні науки» / Ю. В. Братченко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1323
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Братченко_Автореферат_601.pdf274.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.