груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1324
Title: Інтелектуальна система фінансового прогнозування на основі технологій машинного навчання
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Authors: Васильєв, М. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Гожий Олександр Петрович
часовий ряд
фінансовий ринок
кластеризація
препроцесинг
машинне навчання
класифікація
ціновий шаблон
градієнтний бустинг
дерева рішень
глибокі нейронні мережі
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр комп’ютерних наук» – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерська робота спрямована на дослідження методів машинного навчання для кластеризації та класифікації часових рядів. Розглянуті алгоритми машинного навчання: KNN, SVM, MLP, Дерево рішень, Наївний класифікатор Баєса, Градієнтний бустинг. Практичне значення результатів дослідження та розроблення полягає у можливості їх запровадження в практику для прогнозування динамічних фінансових часових рядів. Пояснювальна записка магістерської роботи складається зі вступу, п’яти розділів, висновків. У вступі визначається актуальність теми, сформульовані мета, об’єкт, предмет та завдання дослідження магістерської роботи. У першому розділі досліджується ринок курсів акцій та валют, що являться як об’єктом дослідження; проводиться аналіз його економічних показників та основних методів аналізу. У другому розділі проводиться аналіз існуючих методів та підходів прогнозування часових рядів для короткострокового прогнозування курсу валют. У третьому розділі досліджується метод кластеризації часових рядів та агрегування результатів (пошук барицентрів). Порівнюються різні алгоритми пошуку барицентрів. У четвертому розділі розглянуті основні алгоритми машинного навчання для задачі класифікації часових ряді. У п’ятому розділі описується архітектура розробленої програми та узагальнюються результати дослідження.
Description: Васильєв М. О. «Інтелектуальна система фінансового прогнозування на основі технологій машинного навчання : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Комп'ютерні науки» / М. О. Васильєв , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1324
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Васильєв_Автореферат_601.pdf401.55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.