груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1331
Title: Оптимізація запитів до баз даних з використанням генетичних алгоритмів
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Authors: Сараєв, Д. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Кулаковська І. В.
запит
база даних
оптимізація
час виконання
план виконання
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дана магістерська наукова робота присвячена дослідженню методів та підходів для використанню генетичних алгоритмів в задачах оптимізації запитів до баз даних. Метою роботи є дослідження методів та підходів оптимізації часу виконання запитів до баз даних за допомогою генетичних алгоритмів. Об’єктом дослідження є еволюційні методи в задачах роботи з базами даних. Предмет дослідження: генетичні алгоритми для оптимізації запитів до баз даних. Основна частина дипломної роботи включає в себе: вступ, три розділи, висновки та додатки до дипломної роботи. В першому розділі магістерської наукової роботи проводиться загальний опис генетичного алгоритму, аналіз існуючих оптимізаторів запитів до баз даних. У другому розділі проведено моделювання та технічне проектування інформаційної системи, що надає засоби оптимізації бази даних на основі генетичних алгоритмів. Проведено аналіз технологій, методів та підходів щодо створення користувацьких додатків. Визначено їх основні переваги та недоліки. Третій розділ присвячено програмній реалізації програмного забезпечення генетичного оптимізатора запитів до баз даних, запропонована інструкція користувача. Проведено аналіз отриманих результатів, зроблені висновки щодо доцільності і перспектив використання генетичних алгоритмів в задачі оптимізації запитів до баз даних. У спеціальному розділі дипломної роботи виконано аналіз умов праці в офісному приміщенні фірми «Світ шарів». Перевірено, чи відповідає приміщення вимогам охорони праці. Був сформований список заходів, пов’язаних з небезпекою загоряння у зв'язку із несправністю електричного обладнання, недотримання, або порушення правил протипожежної безпеки обслуговуючим персоналом, що може призвести до пожежі. У методичному розділі запропонована лабораторна робота на тему «Оптимізація запитів до баз даних з використанням генетичних алгоритмів» на основі розробленого програмного додатку для оптимізації запитів до баз даних.
Description: Сараєв Д. О. Оптимізація запитів до баз даних з використанням генетичних алгоритмів : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Комп'ютерні науки» / Д. О. Сараєв , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 18 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1331
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сараєв_Автореферат_601.pdf588.82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.