груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1332
Title: Дослідження методів машинного навчання для сегментації новоутворень на знімках МРТ головного мозку
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Authors: Сова, І. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Сіденко Євген Вікторович
гліома
згорткова нейромережа
МРТ
машинне навчання
сегментація
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр комп’ютерних наук». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Дана магістерська наукова робота присвячена дослідженню методів машинного навчання для сегментації новоутворень на знімках МРТ головного мозку. Метою роботи є підвищення точності сегментації новоутворень головного мозку на знімках МРТ для автоматизації роботи радіолога. Об'єктом дослідження є сфера комп’ютерного зору в задачах сегментації. Предметом дослідження є алгоритми та методи машинного навчання для сегментації новоутворень на знімках МРТ головного мозку. Фахова частина магістерської наукової роботи складається з наступних розділів: вивчення теоретичної бази; аналіз обраної задачі та методологій; імплементація обраних алгоритмів. Задачі, які були виконані в процесі роботи: – Огляд останніх публікацій та досліджень; – Аналіз вхідних даних (статистика та візуалізація); – Обрання технологій для розробки; – Розробка імплементацій обраних алгоритмів та методів сегментації; – Порівняльний аналіз результатів та вибір моделі і набору методів обробки для досягнення найвищої точності. В спеціальній частині магістерської наукової роботи з «Охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях» проведено аналіз умов праці на робочих місцях в офісному приміщенні ТОВ «ГлобалЛоджик Україна» та покращені умови на робочих місцях, що пов’язані з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог при експлуатації ПК в офісі, а також наведено інструктаж для поведінки у ситуації землетрусу. У методичній частині МНР розглядається лаборатна робота з дисципліни «Алгоритмізація і програмування» на тему «Послідовні контейнери бібліотеки STL».
Description: Сова І. М. Дослідження методів машинного навчання для сегментації новоутворень на знімках МРТ головного мозку : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Комп'ютерні науки» / І. М. Сова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1332
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сова_Автореферат_601.pdf498.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.