груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1347
Title: Автоматизована система контролю температури в зерновому сілосі, на базі промислового ПЛК
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології»
Authors: Зерніцький, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології
Кубов Володимир Ілліч
зберігання зерна
система термомертії
зерносховища
зерновий елеватор
рівень температури
система контролю температури
програма TIA Portal V14
зерновий силос
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття кваліфікації магістра з автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. В аграрній промисловості однією із важливіших задач є збереження зерна в його нормальному стані. Основним методом для забезпечення якості зерна використовують системи термометрії які встановлюються на зернових елеваторах і великих зерносховищах для контролю за температурою зберігання зерна. Вони забезпечують вчасне встановлення рівня температури в різних точках зернового насипу, і дають змогу вчасно вжити міри по його охолодженню чи нагріву. Також ці системи надають змогу побачити динаміку зміни температури. Але переважна більшість цих систем використовують елементи які не забезпечують їх комунікацію з іншими промисловими системами і не є уніфікованими. В процесі роботи над дипломним дослідженням, була розроблена система контролю температури на базі промислового ПЛК, який покращить її роботу і забезпечить її уніфікацію і комунікацію з іншими системами автоматизації в промисловості. Була здійснена розробка програми роботи промислового ПЛК в автоматизованій системі контролю температури в зерновому силосі. Програмування програми для ПЛК здійснюється в програмі TIA Portal V14, яка розроблена компанією SIEMENS. За допомогою двох мов LAD (релейні діаграми) і FBD (функціональні блок-схеми). У спеціальній частини з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях було розглянуто питання з охорони праці робочого місця оператора АРМ . Підтверджено відповідність нормам параметрів мікроклімату, в робочому приміщенні оператора АРМ , такі як: температура, вологість повітря, швидкість руху повітря, рівень шуму, освітленість. Розроблено рекомендації для поліпшення умов праці : встановити кондиціонер, що буде зволожувати повітря до норми в 40-60%; для підвищення рівня освітлення встановити на кожному із робочих місць переносну лампу, яка доведе рівень освітлення до рекомендованої величини. Дипломна робота містить 149 стор. (без додатків), 90 рис., 26 табл., 43 посилання та 7 додатків.
Description: Зерніцький А. В. Автоматизована система контролю температури в зерновому сілосі, на базі промислового ПЛК : автореф. магістерської роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» / А. В. Зерніцький ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2020. – 14 c.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1347
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореф Зерніцького.pdf289.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.