груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1355
Title: Автоматизовані системи профілактики та ранньої діагностики відхилень стану хребта
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології»
Authors: Лень, В. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології
Трунов О. М.
термографія
аналіз термограм
функція належності
сегментація зображення
діагностика стану хребту
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр з автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Дана магістерська наукова робота присвячена питанню аналізу термограм пацієнтів за допомогою алгоритму знаходження еквівалентної інтенсивності випромінювання та створенню програмної реалізації . Метою наукової роботи є підвищення ефективності системи автоматичного розпізнавання та класифікації медичних термограм для діагностики можливих відхилень стану хребта на ранній стадії, за рахунок розробки програми класифікації термограм спини здорових та хворих пацієнтів. Об’єктом дослідження є автоматизована система ранньої діагностики відхилень за даними термограм, а саме її програмний процес аналізу та класифікації зображень. Предметом дослідження є методи та програмні засоби, що використовуються в машинному навчанні для класифікації вхідних даних на конкретні класи для формування діагностичних висновків. Основна частина складається з наступних розділів: аналіз та дослідження сучасного стану аналізу термограм; аналіз методів, моделей та технологій для вирішення задачі автоматизованого аналізу термограм; порівняння та вибір алгоритму аналізу; розробка програмного забезпечення для аналізу та діагностики відхилень стану хребту на ранній стадії. У методичній частині розроблено практичні роботи на теми «Метод K-means» та «Метод Mean Shift» В спеціальній частині дипломної роботи з «Охорони праці» розглянуто умови праці на робочих місцях у відділі розробки програмного забезпечення ТОВ «Uplandme inc.». Результатом даного дослідження є інтегральна оцінка стану умов праці в приміщенні, а також рекомендації щодо їх покращення. В цілому дипломна робота складається із вступу, 4 розділів, висновків, додатків. Загальна кількість сторінок – 86, таблиць - 1, рисунків - 28 та використаних джерел - 61.
Description: Лень В. С. Автоматизовані системи профілактики та ранньої діагностики відхилень стану хребта : автореф. магістерської роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» / В. С. Лень ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2020. – 9 c.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1355
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореф Лень.pdf353.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.