груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1369
Title: Ідентифікація об’єктів керування у технологічному процесі механічної обробки
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології»
Authors: Снісаренко, Р. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології
Сідєлєв Микола Іванович
параметрична ідентифікація
імітаційна модель
SCADA TRACE MODE
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У вступі подано обґрунтування актуальності теми магістерської роботи, сформульовано мету та завдання дослідження, вказано практичне значення одержаних результатів. Приведена коротка характеристика роботи. У першому розділі магістерської роботи виконано аналіз методів параметричної ідентифікації технологічного процесу механічної обробки як об'єкту управління. Розглянуто основні задачі ідентифікації: параметрична та структурна ідентифікації. Основні поняття та обгрунтування використання SCADA-системи в проекті. Виконано патентний пошук пристроїв ідентифікації об’єктів управління. У другому розділі магістерської роботи розглянуто ОРС-стандарт обміну технологічними даними. ОРС-сервер вводу/виводу SCADA-системи TRACE MODE. Налаштування ОРС-серверу та інтеграція бази даних в систему моніторингу технологічного процесу в SCADA-системі TRACE MODE. У третьому розділі магістерської роботи детально досліджено використання SCADA-системі TRACE MODE для ідентифікації об’єкта керування. Розроблена методика ідентифікації параметрів технологічного процесу при імітаційному моделюванні та виконано імітаційне моделювання технологічного процесу механічної обробки. Здійснена програмна реалізація системи ідентифікації параметричних даних. У спеціальній частини з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях було проаналізовано систему заходів і засобів по запобіганню впливу на людину несприятливих факторів, які супроводжують роботу працівника операторського відділення. Виконано аналіз освітлення та мікрокліматичних умов на робочому місці. Магістерска робота містить 90 стор. (без додатків), 31 рис., 2 табл., 20 посилань на першоджерела та 3 додатки.
Description: Снісаренко Р. В. Ідентифікація об’єктів керування у технологічному процесі механічної обробки : автореф. магістерської роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» / Р. В. Снісаренко ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2020. – 8 c.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1369
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореф_Снісаренко.pdf234.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.