груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1390
Title: Система керування сонячними панелями на базі Raspberry Pi3
Other Titles: автореферат дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» спеціальність 123 « Комп’ютерна інженерія»
Authors: Любар, В. В.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп'ютерна інженерія
Пузирьов Сергій Володимирович
сонячні панелі
система моніторингу
Raspberry Pi3
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота бакавра зі спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія на здобуття кваліфікації «фахівець з інформаційних технологій». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, 2020. Бакалаврська робота присвячена розробці програмного та апаратного забезпечення для пристрою призначеного в першу чергу, для системи моніторингу за сонячними панелями. Користувач в будь-який момент зможе зайти на сервер та переглянути дані з інвертора. Можна переглянути загальну електроенергію та кількість енергії, яка потрібна для споживання будинком. Кіловати за годину, день, місяць та рік. Температуру інвертору та сонячних панелей. Якщо потрібно можна в будь-який момент відключити ту чи іншу панель, щоб скорегувати напругу або зберегти панелі від перегрівання, та збільшити строк експлуатації. Мікрокомп’ютер зчитує дані та відправляє на TCP -сервер. Дані на сервері оновлюються кожну хвилину, що дозволяє. Пояснювальна записка бакалаврської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків та додатка. У вступі визначається актуальність теми роботи, сформульована мета, об’єкт, предмет та завдання для дослідження і написання бакалаврської роботи. У першому розділі описуються сучасні сонячні панелі, принцип їх роботи та, їхні переваги та сучасні проблеми використання даних альтернативних джерел. Описано інвертор та систему моніторингу. У другому розділі описуються характеристики програмного забезпечення, що потрібне для даного пристрою. Для чого потрібен роутер, та його можливості, як в ролі бездротового розповсюдження мережі так і локальної домашньої мережі. Та характеристики аналогічних мікрокомп’ютерів. Опис мови програмування Python, та базові команди для налаштування TCP -серверу. Третій розділ присвячено підключенню та налаштуванню пристрою. Пристрій було приєднано до інвертору та з’єднано з домашньою локальною мережею. Також було описано створення серверу та його налаштування. Описано основні команди для керування системою моніторингу та системою керування сонячною електростанцією. Наведено структурну схему пристрою та алгоритм роботи У додатку А наведено код синхронного TCP - серверу. У додатку Б наведено код TCP – клієнта.
Description: Любар В. В. Система керування сонячними панелями на базі Raspberry Pi3 : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 123 « Комп’ютерна інженерія» / В. В. Любар ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2020. – 10 c.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1390
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Любар_Автореферат.pdf202.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.