груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1399
Title: Програмно-апаратний комплекс стабілізації та керування колісно-гвинтової моделі
Other Titles: автореферат дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» спеціальність 123 « Комп’ютерна інженерія»
Authors: Чупріков, М. К.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп'ютерна інженерія
Ромакін Володимир Вікторович
Гвинтова тяга
мікроконтролер
керування та стабілізація
Arduino Pro-Mini
Orange PI
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Бакалаврська робота присвячена розробці програмно-апаратного комплексу керування там стабілізації колісно гвинтової моделі. Практичне значення результатів дослідження та розроблення полягає в тому, що програмно-апаратний комплекс застосовується для пересування як по горизонтальній так і по вертикальній площині що дозволяє використовувати даний комплекс для робот на висоті або в умовах в яких людина не може пересуватися, даний комплекс може транслювати зображення яке отримав з навколишнього середовища на екран смартфону. Пояснювальна записка бакалаврської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків та двох додатків. У вступі визначається актуальність теми, сформульовані мета, об’єкт, предмет, завдання дослідження та розроблення бакалаврської роботи. У першому розділі досліджуються існуючі аналоги провідних компаній у даній сфері. У розділі наведено принципи гвинтових систем та аналоги модулів з використанням технології повітряного приводу. Проведено порівняльний аналіз сучасних пристроїв пересування я просторі як наземному так і повітряному. У другому розділі проводиться аналіз апаратного забезпечення, що необхідне для побудови програмно-апаратного комплексу стабілізації та керування. Проведено аналіз апаратних складових, що можуть виконувати роль основи модулю. Прилад складається з 4 частин, керування стабілізацією, отримання інформації стосовно стану в просторі, зв'язок з інтернетом, та передача відеопотоку . Було підібрано необхідне апаратне забезпечення для кожної з частин проекту. Розглянуто апаратні методи відтворення відоепотоку. Розроблено схему підключення обраного периферійного обладнання до плати Arduino Pro-Mini, а також розглянуто особливості роботи та завантаження коду для мікроконтролеру Orange PI . Третій розділ присвячено розробці програмного забезпечення. Розглянуто середовища, що підтримують можливість розробки не тільки для мікроконтролерів ATMEGA, але і для плат інших компаній. Обрано найбільш оптимальний варіант – середовище розробки Arduino IDE. Для передачі відео сигналу буго розроблено мобільний додаток в середовищі Android Studio. Проаналізовано програмні рішення для відтворення відеопотоку. У додатку А наведено Повну схематичну діаграму. У додатку Б наведений лістинг коду для плати Arduino Pro-Mini та Orange PI. В цілому, бакалаврська робота без додатків містить 62 сторінок, 23 рисунки, 3 таблиць, 23 джерел посилання.
Description: Чупріков М. К. Програмно-апаратний комплекс стабілізації та керування колісно-гвинтової моделі : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 123 « Комп’ютерна інженерія» / М. К. Чупріков ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2020. – 11 c.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1399
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чупріков_Автореферат.pdf299.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.