груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/162
Title: Нацистська політика щодо єврейського населення: європейський та український контекст (1933-1944 рр.).
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 032 «Історія та археологія»
Authors: Данішевська, М. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
антисемітизм
концтабір
гетто
фашизм
євреї
війна
«чиста нація»
расова політика нацистів
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В роботі досліджено ідейні витоки нацизму, розглянуто становлення політики антисемітизму та прослідковано основні його витоки. Проаналізовано становище євреїв під час Другої світової війни в німецькій окупаційній зоні на Миколаївщині, а також досліджено становище євреїв в румунській окупаційній зоні часів Другої світової війни. У процесі дослідження було з’ясовано, що злочини нацистів носили тотальний і спланований характер, не залишаючи євреям ні найменшого шансу врятуватися і вижити. Жахливі вбивства, виснаження, покарання, хвороби та неналежне харчування робили життя євреїв нестерпним. Сьогодні особливо виразно видно, що на місці євреїв може виявитися будь-який інший народ. Тому важливо винести урок з тотальної пропаганди нацистів, під впливом якої цивілізовані німці перетворилися в провідників людиноненависницьких ідей.
Description: Данішевська М. О. Нацистська політика щодо єврейського населення: європейський та український контекст (1933-1944 рр.): автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 032 «Історія та археологія» / М. О. Данішевська, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/162
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Данишевська.pdf542.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.