груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/188
Title: Механізми протидії фальсифікації результатів виборів: світовий та український досвід
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 052 «Політологія»
Authors: Давиденко, Ю. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра політичних наук
вибори
виборчий процес
бюлетень
фальсифікації
голосування
президент
народні депутати
електронна система
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Об’єктом дослідження є фальсифікації на виборах, як один із негативних проявів виборчого процесу. Предметом дослідження є світовий та український досвід застосування механізму протидії фальсифікаціям результатів виборчих кампаній. У процесі дослідження було з’ясовано, що фальсифікації на виборах здійснюються з моменту їх започаткування, тому слушно стверджувати що вони будуть існувати поки не буде прийнятий інший спосіб волевиявлення народу. В роботі представлена загальна класифікація методів, яку автор удосконалив та доповнив. Найбільш популярними методами є підкуп виборців, застосування методу «карусель», «вкидання» виборчих бюлетенів, неправильне сортування бюлетенів та неправильний підрахунок голосів в розсортованих пачках. Окрім цього як один із способів фальсифікації на виборах розглядається застосування адміністративного ресурсу, що здебільшого дає багато привілеїв на виборах провладним кандидатам.
Description: Давиденко Ю. В. Механізми протидії фальсифікації результатів виборів: світовий та український досвід: автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 052 «Політологія» /Ю. В. давиденко, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/188
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат - Давиденко-631 гр..pdf399.66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.