груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2649
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТурчинська, А. С.-
dc.date.accessioned2023-03-07T12:09:41Z-
dc.date.available2023-03-07T12:09:41Z-
dc.date.issued2023-02-
dc.identifier.urihttps://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2649-
dc.descriptionТурчинська А. С. Молюски pontocaspian чорноморського шельфу як біоіндикатори стану морської екосистеми : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 101 «Екологія» / А. С. Турчинська ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2023. – 92 с.uk_UA
dc.description.abstractУ дипломній роботі представлено дослідження зміни кількісного й видового складу двусторчатих молюсків Pontocaspian під впливом закислення морської води. За допомогою методів кореляційного аналізу підтверджено багатофакторність впливів на рівень рН морської води, серед яких зміни температури води, об’єми надходження закислених прісних вод з річковим стоком, інтенсивність поглинання водою CO2. Показано, що чисельність різних представників двусторчатих молюсків Pontocaspian знизилася за останні 15 років. При цьому показано, що ці молюски, особливо представники роду Mytilus, можуть активно використовуватися у діагностиці стану водного середовища: контроль за станом АТ ферментного комплексу тканин молюсків-фільтраторів дозволяє оцінювати якість морських акваторій та рівень закислення води.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЧНУ ім. Петра Могилиuk_UA
dc.subjectкафедра екологіїuk_UA
dc.subjectГригор’єва Л. І.uk_UA
dc.titleМолюски pontocaspian чорноморського шельфу як біоіндикатори стану морської екосистемиuk_UA
dc.title.alternativeкваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 101 «Екологія»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Навчально-науковий медичний інститут

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Турчинська.pdf1.65 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.