груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/279
Title: Інформаційно-пошукова система аналізу науково-технічних публікацій та їх інтелектуальне представлення
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп’ютерні науки»
Authors: Яцуненко, А. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Фісун М. Т.
text
minin
аналіз
класифікація
індексація
GATE.
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дана магістерська наукова робота присвячена дослідженню сучасного стану технології автоматичної інтелектуальної обробки текстових даних написаних природною мовою та на основі такого дослідження пошуку зручного та ефективного програмного застосунку для демонстрації користувацьких можливостей технології «text mining». Метою даної дипломної роботи є виявлення найбільш зручного та ефективного програмного додатку у сфері інтелектуального аналізу ПМ текстів. Об’єктом дослідження дипломної роботи є процеси інтелектуального аналізу даних текстів написаних природною мовою. Предметом дослідження є зручний та ефективний програмний застосунок для демонстрації широких та корисних можливостей технології «text mining» у сучасному інформаційному суспільстві. Фахова частина магістерської наукової роботи складається з наступних розділів: Моделі і методи в «Text mining», Математичні моделі, методи і алгоритми для розпізнавання текстів природною мовою, Аналіз інформаційних технологій програмного забезпечення для аналізу текстової інформації та вибір базового ПЗ, Апробація обраного ПЗ та результатів інтелектуального аналізу текстів. Задачі, які були виконані в процесі роботи: ‒ виконано аналіз досліджень в галузі «text mining» та розглянуто проблеми, які зустрічаються у цій сфері; ‒ виконано аналіз математичних моделей, методів та алгоритмів використовуваних під час розробки програмних застосунків, та зв’ясувано, які переваги надають ті, чи інші методи та алгоритми; ‒ розглянуто існуючі на сьогодні системи інтелектуального аналізу текстів та проведено їх порівняльний аналіз; ‒ проведено тестування обраної системи з розглянутих на прикладі декількох науково-технічних публікацій для продемонстровано результати роботи даної системи. В спеціальній частині магістерської наукової роботи з «Охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях» проведено аналіз умов праці на робочих місцях в офісному приміщенні компанії «Lexico» за факторів виробничого приміщення, проаналізовано питання, що пов’язані з якістю освітлення в офісі та циркуляції повітря, розроблено інструкції дій працівників компанії при виникненні пожежі. У методичній частині підготовлено методичні вказівки до самостійної роботи для дисципліни «Лінгвістичне забезпечення інтелектуальних систем».
Description: Яцуненко А. А. Інформаційно-пошукова система аналізу науково-технічних публікацій та їх інтелектуальне представлення : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 122 «Комп’ютерні науки» / А.А. Яцуненко ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 9 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/279
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Яцуненко.pdf422.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.