груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/291
Title: Дослідження методів видалення шумів з цифрових зображень на основі нечіткої логіки
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп’ютерні науки»
Authors: Поманисочка, Ю. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Кондратенко Ю. П.
шум
цифрове зображення
нечітка логіка
фільтрація
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр комп’ютерних наук». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2019. Дана магістерська наукова робота присвячена дослідженню методів видаленню шумів з цифрових зображеннях, зокрема, на основі нечіткої логіки. Метою є дослідження існуючих методів видалення шумів з цифрових зображень, а також комбінації медіанного та Fuzzy Color preserving Gaussian noise reduction (FCG) фільтрів для обробки цифрових зображень, що містять комбінований шум. Об’єктом дослідження є цифрові зображення та види шумів на них. Предметом дослідження є методи фільтрації шумів на зображенні, зокрема методи нечіткої логіки, що вирішують дану задачу. Загальна частина складається з наступних розділів: аналіз наукових публікацій за темою дослідження; опис основних методів для фільтрації цифрових зображень; реалізація обраних методів; опис й реалізація комбінації медіанного та FCG фільтрів для обробки цифрових зображень, що містять комбінований шум. В спеціальній частині магістерської наукової роботи з «Охорони праці» розглянуто мікрокліматичні умови праці на робочих місцях у ТОВ «Хостінг Макс» та розроблено інструктаж з техніки безпеки під час пожежі. У методичній частині розроблено практичні роботи на теми «Ознайомлення з процесом обробки зображень у ПЗ MATLAB» та «Ознайомлення з процесом видалення шумів із цифрових зображень у ПЗ MATLAB».
Description: Поманисочка Ю. І. Дослідження методів видалення шумів з цифрових зображень на основі нечіткої логіки : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 122 «Комп’ютерні науки» / Ю. І. Поманисочка ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/291
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Поманисочка_Автореферат.pdf593.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.