груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/311
Title: Дослідження процесів прийняття рішень на основі операторів нечіткої агрегації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Нікітюк, Р. Ю.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Кондратенко Г. В.
ILGOWA
лінгвістичнІ агрегації
ILGHA
квазі-ILHA
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Ввели оператор ILGOWA. Це узагальнення оператора OWA, який використовує змінні, що індукують порядок, для оцінки комплексу перерозподіл процесів, лінгвістичної інформації та узагальнених засобів. Було видно, що він узагальнює широкий спектр мовних операторів агрегації, таких як LGM, LGOWA і оператор LOWA. Більш того, розробили подальше узагальнення, використовуючи квазі-арифметику кошти, отримання оператора квазі-ILOWA. Вона включає в себе особливий випадок ILGOWA і багато інших ситуацій. Таким чином, ми отримуємо більш надійну формулу оператори лінгвістичної агрегації. Крім того, ми презентували оператор ILGHA та квазі-ILHA. Головною перевагою цих моделей є те, що вони здатні мати справу з OWA і середньозважене значення в тій же постановці в невизначеному середовищі, яке може оцінюється за допомогою лінгвістичних змінних. Крім того, також запропонували використовувати Інтеграли Choquet в операторі ILGOWA з оператором ILGCIA. Маємо багато конкретних випадків цих нових підходів. Результат показує, що підходи є здійсненними та ефективними, забезпечуючи більш надійну формулювання попередні моделі. У майбутніх дослідженнях очікуємо подальшого вдосконалення, додавши більше характеристики в моделі, такі як використання інших типів операторів агрегації і застосовувати його в інших завданнях прийняття рішень.
Description: Нікітюк Р. Ю. Дослідження процесів прийняття рішень на основі операторів нечіткої агрегації : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 124 «Системний аналіз» / Р. Ю. Нікітюк ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/311
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Нікітюк.pdf525.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.