груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3631
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШевчук, Н. М.-
dc.date.accessioned2024-07-26T09:02:47Z-
dc.date.available2024-07-26T09:02:47Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.identifier.urihttps://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3631-
dc.descriptionШевчук Н. М. Вебзастосунок для кулінарії з інтерактивним помічником : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 122 «Комп’ютерні науки» / Н. М. Шевчук ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2024. – 85 с.uk_UA
dc.description.abstractАктуальність розробки визначається потребою у ефективному інструменті, який допомагав би користувачам у процесі приготування їжі, пропонуючи інтерактивну підтримку та рекомендації. Об’єктом роботи є процес розробки вебзастосунку з інтерактивним помічником. Предметом роботи є інтеграція штучного інтелекту у вебзастосунок для кулінарії. Метою даної кваліфікаційної роботи є розробка вебзастосунку для кулінарії, який включає інтерактивного помічника, здатного надавати персоналізовані рекомендації та підтримку. Одним із завдань було розробити архітектуру застосунку, включаючи базу даних та інтеграцію з API OpenAI. Пояснювальна записка складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків та додатків. У першому розділі розглядаються існуючі аналоги вебзастосунків для кулінарії, їх порівняльна характеристика і з’ясовано сучасний стан проблеми та основні методи її вирішення. У другому розділі обрано інформаційні технології для вирішення поставленої задачі. У третьому розділі детально розглянуто розроблену архітектуру та функціональність клієнтської та серверної частин системи керування рецептами, включаючи інтеграцію з сервісами для обробки зображень та текстових даних. Ключові аспекти включають розробку інтерактивних модулів чату та рецептів, які забезпечують динамічну взаємодію з користувачами та ефективне управління контентом. У четвертому розділі представлено основні функції та інтерфейс для використання вебзастосунку для кулінарії з інтерактивним помічником. У результаті розроблено кулінарний вебзастосунок з інтерактивним помічником, який здатний надавати персоналізовані рекомендації та підтримку. Зокрема, застосунок може розпізнавати страви за фотографіями, надавати рецепти та дозволяє зберігати створені рецепти до власного каталогу за категоріями. Кваліфікаційна робота містить 79 сторінок, 32 рисунків, 1 таблиця, 25 використаних джерел та 1 додаток. The relevance of the development is determined by the need for an effective tool that would help users in the process of cooking by offering interactive support and recommendations. The object of the work is the process of developing a web application with an interactive assistant. The subject of the work is the integration of artificial intelligence into a cooking web application. The objective of this thesis is to develop a cooking web application that includes an interactive assistant capable of providing personalized recommendations and support. One of the tasks was to develop the application architecture, including the database and integration with the OpenAI API. The explanatory note consists of an introduction, four chapters, conclusions and appendices. The first chapter examines the existing analogs of web applications for cooking, their comparative characteristics, and the current state of the problem and the main methods of solving it are clarified. In the second section, information technologies are chosen to solve the given problem. In the third section, the developed architecture and front-end and back-end functionality of the recipe management system, including integration with image and text data processing services, are detailed. Key aspects include the development of interactive chat modules and recipes that provide dynamic user interaction and effective content management. The fourth chapter presents the main functions and interface for using the cooking web application with an interactive assistant. The result is a culinary web application with an interactive assistant capable of providing personalized recommendations and support. In particular, the application can recognize dishes from photos, provide recipes and allows you to save created recipes to your own catalog by category. The qualification work contains 79 pages, 32 figures, 1 table, 25 used sources and 1 appendice.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЧНУ ім. Петра Могилиuk_UA
dc.subjectКафедра інтелектуальних інформаційних системuk_UA
dc.subjectКулаковська І. В.uk_UA
dc.subjectвебзастосунокuk_UA
dc.subjectштучний інтелектuk_UA
dc.subjectінтерактивний помічникuk_UA
dc.subjectчат-ботuk_UA
dc.subjectкулінаріяuk_UA
dc.subjectрецептиuk_UA
dc.subjectweb applicationuk_UA
dc.subjectartificial intelligenceuk_UA
dc.subjectinteractive assistantuk_UA
dc.subjectchatbotuk_UA
dc.subjectcookinguk_UA
dc.subjectrecipesuk_UA
dc.titleВебзастосунок для кулінарії з інтерактивним помічникомuk_UA
dc.title.alternativeкваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 122 «Комп’ютерні науки»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Факультет ком'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шевчук Ηадія Μикοлаївна.pdf2.71 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.