груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/385
Title: Розпізнавання зображень товарів для потреб ТОВ «Техноторг-Дон»
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Каретін, В. Д.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерна інженерія
Дворник О. В.
контури зображення
системи комп'ютерного зору
методи виділення контурів
фон зображення
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Виділення контурів зображення є ключовим елементів сучасних систем комп'ютерного зору при вирішенні ряду прикладних задач, пов'язаних з розпізнаванням образів. Операція виділення контурів полягає в тому, щоб посилити різкі перепади яскравості. Найбільш простим методом визначення контурів є просторове диференціювання функції яскравості. Якщо вихідне зображення, крім областей постійної яскравості, містить ділянки з плавно мінливою яскравістю, то не гарантовано безперервність контурних ліній: розриви контурів будуть спостерігатися в тих місцях, де зміна функції яскравості не є достатньо різким. Основні методи виділення контурів: Собела, Робертса, Превітта і Канні. В процесі роботи проведений аналітичний огляд підходів обробки даних, після чого проведений порівняльний аналіз вибору оптимального методу виділення зовнішніх контурів об’єкту на зображенні. Розроблена програма реалізації заміна фону зображення за допомогою існуючих методів, які присутні у бібліотеці Image Processing Tools пакету MATLAB. У спеціальному розділі з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях проаналізовано систему заходів і засобів по запобіганню впливу на людину несприятливих факторів, які супроводжують роботу працівника ІТ - сфери та на промислових підприємствах. Виконано аналіз освітлення та мікрокліматичних умов на робочому місці, управління цивільним захистом на підприємстві у разі виникнення пожежі.
Description: Каретін В. Д. Розпізнавання зображень товарів для потреб ТОВ «Техноторг-Дон» : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / В. Д. Каретін ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/385
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Каретін.pdf470.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.