груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/387
Title: Вібраційна перчатка контролю відстані для людей з вадами зору
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Ковалевський, Д. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерна інженерія
Мусієнко М. П.
допоміжні пристрої
люди з вадами зору
виявлення перешкод
системи навігації та орієнтації
уникнення перешкод
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота спрямована на аналіз та розробка зручного, функціонального та дешевого пристрою, який міг би полегшити життя людям з вадами зору, зокрема, забезпечити безпечнішу мобільність. Розглянуто 12 існуючих аналогів допоміжних пристроїв для людей з вадами зору. Практичне значення результатів дослідження та розробки полягає у можливості полегшення орієнтування в просторі для людей з вадами зору за допомогою сучасних пристроїв і технологій. У першому розділі досліджується ринок існуючих аналогів допоміжних пристроїв; проводиться аналіз їх переваг та недоліків. У другому розділі здійснюється аналіз та проектування апаратної частини приладу, проводиться аналіз та підбір необхідних компонентів. У третьому розділі проводиться аналіз середовища розробки та технологій для апаратної платформи Arduino,наведені блок-схеми алгоритмів програмного забезпечення для мікроконтролеру. У висновках наведено аналіз виконаної роботи та отриманих результатів дослідження та розроблення. У додатку А наведений лістинг коду програмного забезпечення для мікроконтролеру.
Description: Ковалевський Д. А. Вібраційна перчатка контролю відстані для людей з вадами зору : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / Д. А. Ковалевський ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 9 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/387
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Ковалевський.pdf259.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.