груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/388
Title: Інтелектуальний фреймворк для завдань розпізнавання під операційною системою IOS
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Бондар, К. Ю.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерна інженерія
Гожий О. П.
операційна система IOS
фреймворк автоматизації процесу розпізнавання об'єктів
розпізнавання зображень
Tensorflow
розпізнавання поверхонь з кодом виділених з знімків екрану
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Задачі розпізнавання набирають все більшу популярність та практичну цінність. Операція виділення контурів об'єкта полягає у використанні моделей штучних нейронних мереж. Створення нової моделі без попередньо тренованих моделях майже немає сенсу, але це залежить від поставленої задачі. Процес підготовки тренування та використання може займати дні щоб зрозуміти, що і як потрібно зробити. Тому багато команд розробників, або шукають інший спосіб, або витрачають свій час налаштування та конфігурування такого процесу. Особливо це стосується задач розпізнавання об'єктів, тому що окрім підготовки зображень та міток потрібно ще й конвертувати мітки в той формат, який розуміє вибраний фреймворк. Також для використання тренованої моделі нейронної мережі у мобільній розробці, як приклад у операційній системі iOS потрібно конвертувати у модель типу mlmodel. Навіть на цьому все не закінчується і потрібно писати математичні операції по фільтруванню та коригуванню розпізнаних поверхонь. Тому важливою задачею на сьогодні є спрощення та прискорення розгортання такого процесу. В процесі роботи був розроблений фреймворк для прискорення підготовки до тренування та використання моделей нейронних мереж під операційною системою iOS, після чого створений прикладний додаток аналіз виділення зовнішніх контурів об’єкту на зображенні. У спеціальному розділі з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях проаналізовано систему заходів і засобів по запобіганню впливу на людину несприятливих факторів, які супроводжують роботу працівника ІТ-сфери та на промислових підприємствах. Виконано аналіз освітлення та мікрокліматичних умов на робочому місці, управління цивільним захистом на підприємстві у разі виникнення пожежі.
Description: Бондар К. Ю. Інтелектуальний фреймворк для завдань розпізнавання під операційною системою IOS : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / К. Ю. Бондар ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 10 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/388
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Бондар.pdf453.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.