груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/392
Title: Використання зважених відстаней при застосуванні об’єктних кластерів в нейронних мережах
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Козачок, Ю. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерна інженерія
Кутковецький В. Я.
нейронні мережі
кластерний аналіз
зважені вершини
нейронна мережа Коханена
компетентність експертів
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота присвячена розробленню методики кластерного аналізу з використанням зважених відстаней. Метою роботи є розроблення методики використання кластеризації у нейронних мережах з використанням зважених відстаней між об’єктами та створення власної нейронної мережі кластеризації, яка дозволяє підвищити точність роботи у порівнянні з існуючими системами кластеризації. Об’єкт дослідження: процес впливу зваженої відстані на кластеризацію. Предмет дослідження : методики кластеризації об’єктів зі зваженими відстанями між ними. Для розв’язання поставлених завдань використано наступні методи наукового дослідження: теоретичний аналіз наукових літературних джерел, огляд існуючих аналогів. Пояснювальна записка дипломної роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків, методичної частини та спеціальної частини з охорони праці. У вступі визначається актуальність теми та проводиться короткий огляд поставленої задачі. В першому розділі виконується аналіз існуючих методик кластеризації. У другому розділі проводиться вибір програмного забезпечення для вирішення поставленої мети. У третьому розділі наведено опис розробленої методики та результати її тестування. У висновках проводиться аналіз проведеної роботи та отриманих результатів. У спеціальній частині з охорони праці йдеться про техніку безпеки на робочому місці працівника кафедри інтелектуальних інформаційних систем ЧНУ імені Петра Могили.
Description: Козачок Ю. А. Використання зважених відстаней при застосуванні об’єктних кластерів в нейронних мережах : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / Ю. А. Козачок ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 10 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/392
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Козачок.pdf490.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.