груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/394
Title: Вібраційна перчатка контролю відстані для людей з вадами зору
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Ліщенко, П. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерна інженерія
Чуйко Г. П.
Maple
графікИ Пуанкаре
фільтрація даних
глюкометр
пульсовий оксиметр
LinearAlgebra
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота спрямована на дослідження програмного забезпечення фільтрації графіків Пуанкаре. Розглянуто та проаналізовано методи фільтрації графіків Пуанкаре. Практичне значення результатів дослідження та розробки полягає у можливості запровадження в практику для ефективного використання. Пояснювальна записка магістерської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків. У вступі визначається актуальність теми, сформульовані мета, об’єкт, предмет та завдання дослідження та розробки. У першому розділі досліджуються методи фільтрації з наведенням прикладів та графіків. Проведеного аналізу достатньо для того, щоб з’ясувати який метод для фільтрації підходить краще. У другому розділі було показано які пристрої можно використовувати для збору даних, для подальшого збору інформації для фільтрації даних. Це глюкометр та пульсовий оксиметр. Глюкометри застосовуються з метою визначення концентрації глюкози крові пацієнтів в закладах охорони здоров'я та в домашніх умовах. Глюкометри не є приладами для діагностики цукрового діабету. На основі отриманих вимірювань робиться висновок про стан вуглеводного обміну людини, що полегшує самоконтроль над захворюванням. Пульсовий оксиметр являє собою пристрій, що дозволяє проводити вимірювання, а також моніторинг пульсу і сатурації (насичення киснем капілярної крові). Пульсовий оксиметр може бути використаний як в домашніх умовах, так і в медичних установах. Пристрій відноситься до медичної техніки і, більш конкретно, до пристроїв акустичного і візуального оповіщення про можливе настання гіпоксії з метою вжиття заходів, що дозволяють уникнути настання цього стану. У третьому розділі описано програмне середовище Maple та його альтернативи. У розділі я вказав на пакети, які були використанні для виконання програмного кода у Додатку А. У висновках проводиться аналіз проведеної роботи та отриманих результатів. У спеціальній частині з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях було проаналізовано систему заходів і засобів по запобіганню впливу на людину несприятливих факторів, які супроводжують роботу працівника ІТ- сфери. Виконано аналіз освітлення та мікрокліматичних умов на робочому місці, управління цивільним захистом на підприємстві у разі виникнення пожежі.
Description: Ліщенко П. І. Вібраційна перчатка контролю відстані для людей з вадами зору : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / П. І. Ліщенко; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 10 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/394
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Ліщенко.pdf367.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.