груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/396
Title: Первинні перетворювачі вимірювання серцебиття на базі платформи Arduino
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Півень, В. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерна інженерія
Мусієнко М. П.
Arduino
ЕКГ
мікроконтролер
програмування
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота спрямована на дослідження процесу реєстрування зміни різниць потенціалів між двома точками при роботі серця та вирахуванню пульсу пацієнта на основі отриманих даних з відображенням схеми ЕКГ на екрані ПК. Розглянуто інформацію щодо роботи серця та аналізу схем ЕКГ, розглянуті методи та алгоритми обробки сигналів, особливості та можливості програмування платформи Arduino. Практичне значення результатів дослідження та розроблення полягає у можливості їх запровадження в практику для розробки дешевих та зручних ЕКГ моніторів. Пояснювальна записка магістерської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків та трьох додатків. У вступі визначається актуальність теми, сформульовані мета, об’єкт, предмет та завдання дослідження та розроблення. У першому розділі досліджується принцип роботи та аналізу результатів ЕКГ; розглядаються можливі основи для апаратної частини з лінійки плат Arduino. У другому розділі здійснюється аналіз схеми інструментального операційного підсилювачу сигналу AD620 та її модернізація; аналізуються основні характеристики вибраної плати Arduino Leonardo та програмується сам мікроконтролер. Третій розділ присвячений програмній реалізації методів та алгоритмів, аналізу аналого-цифрового методу перетворення сигналів та розробці алгоритму обрахування пульсу на основі отриманих сигналів. В ній описане створення ПЗ для ПК для інтерпретації сигналів в ЕКГ з використанням мови програмування Java та бібліотеки jSSC для роботи з COM-портом. У висновках наведено аналіз виконаної роботи та отриманих результатів дослідження та розроблення. У додатку А наведений лістинг коду для програмування мікроконтролера. Додаток Б містить лістинг коду ПЗ для ПК. У додатку А наведені матеріали апробації магістерської роботи
Description: Півень В. В. Первинні перетворювачі вимірювання серцебиття на базі платформи Arduino : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / В. В. Півень; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/396
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Півень В.В. 605м.pdf292.93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.