груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4136
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛєонєнкова, О. В .-
dc.date.accessioned2025-08-14T07:40:15Z-
dc.date.available2025-08-14T07:40:15Z-
dc.date.issued2025-06-
dc.identifier.urihttps://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4136-
dc.descriptionЛєонєнкова О. В . Психологічні особливості перфекціонізму у майбутніх психологів : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. С4 «Психологія» / О. В. Лєонєнкова ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2025 . – 70 с.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена теоретичному аналізу й емпіричному дослідженню психологічих особливостей перфекціонізму у майбутніх психологів. У роботі розглянуто наукові підходи до визначення поняття «перфекціонізм» , проаналізовано психологічні чинники, що впливають на його формування. Емпіричне дослідження проведено з використанням шкали перфекціонізму П.Хьюїтта та Г.Флетта, Великої тривимірної шкали перфекціонізму, та «Шкали недосягнутої доскональності». За результатами кореляційного аналізу виокремлено три групи респондентів : стунденти , в яких переважають типові ознаки адаптивного перфекціонізму, особи з ознаками дезаптивного перфекціонізму, та студенти з проявами перфекціонізму конфліктного характеру. Розроблено рекомендації щодо проведення серії тренінгових занять, для можливості стабілізації рівня адаптивного перфекціонізму у майбутніх психологів. Об’єктом дослідження виступає феномен перфекціонізму. Предметом дослідження є психологічні особливості прояву перфекціонізму у майбутніх психологів. Наукова новизна полягає в комплексному аналізі психологічних особливостей феномену перфекціонізму, а також у створенні та практичній реалізації спеціальної програми, спрямованої на розвиток і закріплення адаптивного ( нормотипового) перфекціонізму особистості. The qualification thesis is devoted to the theoretical analysis and empirical study of the psychological features of perfectionism in future psychologists. The paper examines scientific approaches to defining the concept of "perfectionism" and analyzes psychological factors that influence its formation. The empirical research was conducted using the Hewitt and Flett Multidimensional Perfectionism Scale, the Big Three Perfectionism Scale, and the Discrepancy Scale. Based on the results of correlation analysis, three groups of respondents were identified: students with predominant traits of adaptive perfectionism, individuals with signs of maladaptive perfectionism, and students showing features of conflicting perfectionism. A series of training sessions was developed to help stabilize the level of adaptive perfectionism in future psychologists. The object of the study is the phenomenon of perfectionism. The subject of the study is the psychological characteristics of perfectionism in future psychologists. The scientific novelty lies in the comprehensive analysis of the psychological features of the phenomenon of perfectionism, as well as in the creation and practical implementation of a special program aimed at developing and reinforcing adaptive (normotypical) perfectionism in the individual.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЧНУ ім. Петра Могилиuk_UA
dc.subjectКафедра психологіїuk_UA
dc.subjectЛукіна Н. Б.uk_UA
dc.subjectПсихологіяuk_UA
dc.subjectперфекціонізмuk_UA
dc.subjectособисті рисиuk_UA
dc.subjectсамооцінкаuk_UA
dc.subjectвимогливість до себеuk_UA
dc.subjectідеалізаціяuk_UA
dc.subjectpersonality traitsuk_UA
dc.subjectperfectionismuk_UA
dc.subjectself-esteemuk_UA
dc.subjectself-demandinguk_UA
dc.subjectidealizationuk_UA
dc.titleПсихологічні особливості перфекціонізму у майбутніх психологівuk_UA
dc.title.alternativeкваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. С4 «Психологія»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Навчально-науковий медичний інститут

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Лєонєнкова_Кваліфікаційна робота.pdf1.1 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.