груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/418
Title: Особливості функціонування системи публічного управління в сучасній Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Романчук, Сергій Миколайович
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
публічне управління
система публічного управління
громадська участь
публічне врядування
належне врядування
суспільні блага
демократія
Issue Date: 2019
Abstract: У магістерській роботі вирішується актуальне наукове завдання, що полягає в обґрунтуванні теоретичних підходів та розробці рекомендацій щодо розвитку вітчизняної системи публічного управління. Доведено, що публічне управління слід розглядати як органічне поєднання суспільно прийнятних управлінських функцій, спрямованих на створення нормативних та організаційних умов для широкої участі організованої громадськості у вирішенні суспільно вагомих справ. Визначено, що на перший план виходить досягнення мети – забезпечення максимально можливого суспільного блага, а інститути і засоби реалізації цієї мети відходять на другий план. Конкретизовано сутність моделей розбудови системи публічного управління. На підставі цього проведено паралелі між демократичним врядуванням і такими категоріями, як: новий публічний менеджмент, публічне управління, належне (добре, ефективне) врядування, ефективне державне управління. Встановлено, що демократичне врядування направлене на забезпечення якісних умов життєдіяльності суспільства; покликане підвищувати рівень управлінських послуг через професіоналізацію суб’єктів їх надання та наближення до безпосередніх споживачів тощо. Охарактеризовано досвід розвинених європейських країн у розбудові системи публічного управління. Досліджено досвід демократичного врядування в Норвегії, Ісландії та Швеції. Встановлено їх тяжіння до представницької моделі демократичного врядування із дотриманням його принципів. Визначено перспективи розвитку системи публічного управління в України через стимулювання громадської участі у процесах формування публічної політики. На основі дослідження зроблено висновок, що створення та структурування інститутів громадянського суспільства в Україні повинно стати соціальною базою, на основі якої сформується повновладний суб’єкт співуправління – зріле та відповідальне громадянське суспільство.
Description: Романчук, С. М. Особливості функціонування системи публічного управління в сучасній Україні. автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / С. М. Романчук ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/418
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Романчук.pdf319.16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.