груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/420
Title: Модернізація судової системи України в умовах реформування
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Ткач, Ганна Сергіївна
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
судова система
докорінні зміни
судова реформа
правосуддя
судова влада
державне регулювання
система правосуддя
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерській роботі здійснено аналіз особливостей та перспектив реформування судової системи України в сучасних умовах. Визначено, що судова влада за своєю природою є державною владою, яка має відповідні властивості, притаманні державній владі як виду публічної влади. Водночас для судової влади характерні специфічні озна¬ки, що відрізняють її від інших гілок державної влади. Специфіка судової влади визначається особливою процедурою, процесуальною формою здійснення її повноважень. В контексті повного перезавантаження публічної влади й докорінних змін у системі правосуддя основною метою судової реформи стало відновлення довіри до судової влади. Встановлена необхідність якнайшвидшого проведення комплексних і системних реформ у сфері правосуддя з метою забезпечення реалізації конституційного права громадян на судовий захист з урахуванням міжнародних демократичних стандартів. Метою останніх має стати створення належних правових умов, які повинні полегшити доступ громадян до системи судового вирішення суперечок і конфліктів, підвищать ефективність і прозорість діяльності судової влади, забезпечать реальні правові й інституційні гарантії охорони та захисту прав і свобод людини й громадянина. Процес створення судової влади як незалежної гілки державної влади почи¬нається з відродженням України як суверенної, незалежної держави. Подальше реформування судової влади відбувається поетапно. Обґрунтовано, що сучасний етап реформу¬вання судової влади починається з конституційних перетворень, обумовлених важливими подіями соціально-політичного характеру, та здійснюється в контексті повного перезавантаження публічної влади й докорінних змін у системі правосуддя.
Description: Ткач, Г. С. Модернізація судової системи України в умовах реформування : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / Г. С. Ткач; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/420
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Ткач.pdf339.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.