груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/421
Title: Корупційні ризики у системі публічного управління в Україні.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Точилкін, Володимир Ігорович
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
корупція
корупційні ризики
механізми мінімізації корупційних ризиків,
державне управління
антикорупційна політика
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У магістерській роботі визначено понятійний апарат дослідження корупції та корупційних ризиків у системі публічного управління, визначено сутність явища корупції та встановлено низку причин її поширення; доведено, що коректне та чітке визначення причин та умов виникнення корупційних ризиків у системі публічного управління України надасть можливість більш точного розроблення та впровадження антикорупційних заходів, що будуть відповідати реальним корупційним схемам у державі та стануть одним з дієвих попереджувальних механізмів протидії корупції; на основі аналізу міжнародних правових актів антикорупційного спрямування робиться висновок, що не зважаючи на доволі широкий набір універсальних антикорупційних механізмів, існують досить серйозні проблеми, пов’язані з їх імплементацією в національне законодавство; розкривається сутність явища корупції та умов виникнення корупційних ризиків в сучасних умовах розвитку української держави. На основі узагальнення результатів соціологічних опитувань серед пересічних громадян, представників бізнесу та представників органів влади робиться висновок, що існує достатньо велика проблема непорозуміння влади із суспільством; на основі аналізу зарубіжного досвіду виділяються основні умови належної та ефективної роботи спеціалізованих антикорупційних органів, що призвели до позитивних результатів та дозволили зменшити рівень корупції та корупційних ризиків в розвинених країнах; висвітлюється питання розбудови ефективних механізмів управління в антикорупційній сфері та мінімізації корупційних ризиків в Україні; стверджується, що мінімізація ризиків як самостійний елемент системи управління ризиками цілком може являти собою як безпосередній процес, спрямований на зменшення впливу ризиків, так і сукупність певних заходів, які вживаються з метою досягнення зниження імовірності та/або ступеня впливу ризиків.
Description: Точилкін, В. І. Корупційні ризики у системі публічного управління в Україні : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / В. І. Точилкін; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/421
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Точилкин.pdf323.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.