груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/423
Title: Пенсійна реформа в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Буцула, Олена Миколаївна
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
реформа
система пенсійного забезпечення
пенсія
пенсійне страхування
страхові внески
Issue Date: 2019
Abstract: Сьогодні дуже болючим є питання забезпечення соціальних гарантій населенню. Сьогоднішня пенсійна система не в змозі забезпечити пенсіонерам гідне життя і тому потребує перегляду і реформування. Магістерська робота полягає у вивченні теоретичних питань пенсійного забезпечення і виявленні наявних проблем задля знайдення шляхів удосконалення, які можна використати як для України, так і інших держав світу. В роботі охарактеризовано систему пенсійного забезпечення в Україні, проведено порівняння системи пенсійного забезпечення в Україні та окремих країн світу, досліджено шляхи реформування та вдосконалення розвитку пенсійного забезпечення в Україні. При написанні роботи були використані Закони України та інші нормативні документи, підручники, періодичні видання, аналітичні статті з питань пенсійного забезпечення населення та пенсійної реформи. Висновки та пропозиції, викладені у дослідженні можуть бути застосовані під час проведення громадських слухань по обговоренню пенсійної реформи в Україні, під час підготовки лекційного матеріалу, призначеного для студентів вищих навчальних закладів для ознайомлення молоді з перспективами та викликами пенсійної реформи тощо. В результаті проведеного дослідження зроблено висновок про те, що пенсійна система України потребує термінового фундаментального реформування. Реформи повинні бути спрямовані на зменшення притоку нових пенсіонерів і збільшення числа платників пенсійних внесків. Важливою умовою реформування системи пенсійного страхування в Україні зараз може стати зарубіжний досвід організації систем додаткового пенсійного забезпечення, коли формується декілька джерел отримання доходу після виходу на пенсію.
Description: Буцула, О. М. Пенсійна реформа в Україні : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / О. М. Буцула; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/423
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ_Буцула.pdf365.4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.