груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/426
Title: Організаційно-правові засади державної служби: досвід США та українські реалії
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Шапошнік, Ганна Олександрівна
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
державна служба
історичний розвиток
моделі державної служби
нормативно-правове забезпечення
органи державної влади
модернізація державної служби,
протидія корупції
Issue Date: 2019
Abstract: В магістерської роботі здійснено аналіз організаційно-правових засад державної служби в Україні та США щодо виявлення можливостей впровадження корисного закордонного досвіду в українську практику у цій сфері. Визначено, що державна служба є найважливішим політичним, правовим та організаційним інститутом будь-якої країни, завдяки якому держава має змогу фактично втілювати в життя завдання, що перед нею стоять. Встановлено, що розвиток організаційного та нормативно-правового забезпечення державної служби України та США пройшов багато етапів. Зазначені країни повністю відрізняються за державним устроєм, формою правління, структурою органів державної влади та менталітетом. Проте, така ситуація навпаки дозволяє зосередити увагу та конкретизувати безпосередньо основні відмінності, що спостерігаються в організації інститутів державної служби цих країн. Сполучені Штати Америки вважаються типовим представником «відкритої моделі» державної служби. У нашій країні ж спостерігається комбінація «відкритої» та «закритої» моделей, що є результатом історичного розвитку та становлення кожної із країн. Аналізуючи нормативні акти щодо забезпечення організації проходження державної служби в Україні та США, можна відмітити високий рівень соціально-економічного забезпечення держслужбовців США, порівняно з державними службовцями України. Обґрунтовано доцільність запозичення досвіду у сфері протидії корупції в органах публічної влади такої розвиненої демократичної країни як США, що дозволило б українській владі усунути недоліки у напрямку цієї роботи та ефективно використовувати діюче антикорупційне законодавство.
Description: Шапошнік, Г. О. Організаційно-правові засади державної служби: досвід США та українські реалії : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / Г. О. Шапошнік; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/426
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат_Шапошнік.pdf441.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.