груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/428
Title: Оптимізація механізму надання адміністративних послуг в Україні: організаційно-правовий аспект
Other Titles: • автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Тарасенко, Костянтин Вікторович
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
адміністративні послуги
організаційно-правова реформа
допомога населенню
європейські стандарти послуг
європейський досвід
Issue Date: 2019
Abstract: Ключовим аспектом адміністративно-правової реформи, що впроваджується в Україні є переосмислення змісту адміністративних правовідносин між владою та споживачами адміністративних послуг – народом України. Проаналізовано організаційно-правовий механізм надання адміністративних послуг в Україні. Зроблено висновок, що поняття адміністративної послуги з їх ознаками та підходами до розуміння – надзвичайно багатогранні та складні категорії. Досліджена нормативно-правова база та розглянуто організація надання адміністративних послуг в Україні. Проаналізувавши особливості надання таких послуг у країнах Європи зроблено висновок, що Україна вже почала рухатися вперед переймаючи європейській досвід. Прикладами є центри надання адміністративних послуг та центри надання первинної та вторинної правової допомоги, які діють у всіх областях України, які наближені до європейських стандартів. Рекомендовано вдосконалити якость надання адміністративних послуг, подолання корупції, приведення законодавчої бази у відповідність до європейських стандартів. Також, було запропоновано поліпшити прозорість системи призначення адвокатів, посилити механізми контролю якості надання безоплатної правової допомоги, спростити чинну систему оплати адвокатів взявши за основу європейський досвід, заохочення адвокатів до представництва клієнтів у віддаленій місцевості, а також розвиток електронного обміну інформацією між відповідними органами для забезпечення більш чіткої узгодженості у діяльності відповідних органів, їхньої ефективності та покращення надання послуг населенню.
Description: Тарасенко, К. В. Оптимізація механізму надання адміністративних послуг в Україні: організаційно-правовий аспект : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» /К. В. Тарасенко; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/428
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореф Тарасенко.pdf281 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.