груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/435
Title: Публічні закупівлі та національна система електронних закупівель PROZORRO
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Шульга, Олександр Володимирович
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
державні закупівлі
електронна система публічних закупівель
конкуренція
конкурсні торги
контроль
публічні закупівлі
тендер
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У магістерській роботі проаналізовано процесів реформування системи публічних закупівель в Україні. Розкрито зміст поняття «публічних закупівель» та розглянуто основні характеристики вітчизняної електронної системи закупівель Prozorro. Визначено основний інструментарій здійснення закупівель, а також проведено аналіз основних процедур, що встановлені вітчизняним законодавством для проведення публічних закупівель. Також досліджено ефективність реалізованих механізмів здійснення процедур закупівель, у тому числі на предмет їх відповідності вимогам законодавства, та виявлено проблемні питання функціонування системи закупівель, що впливають на ступінь ефективності та прозорості здійснення закупівельного процесу. Запропоновано напрямки подальшого розвитку системи публічних закупівель, які варто вдосконалити під час реформування цієї галузі суспільних відносин. Доведено необхідність здійснення постійного дієвого контролю як з боку громадськості так із боку державних органів влади, що дозволить забезпечити законне, економічне, ефективне, результативне та прозоре управління фінансами ресурсами. Результат дослідження полягають в розвитку теоретичних та практичних засад функціонування сфери публічних закупівель в процесах формування публічної політики. Обґрунтовано необхідність продовження реформування цієї сфери публічних відносин з метою підвищення ефективності використання державних коштів, формування конкурентного бізнес-середовища в Україні та зменшення корупційних ризиків, що є запорукою розбудови демократичного суспільства.
Description: Шульга, О. В. Публічні закупівлі та національна система електронних закупівель PROZORRO : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / О. В. Шульга; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 10с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/435
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Шульга.pdf335.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.