груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/439
Title: Запровадження системи електронної взаємодії інформаційних ресурсів у державному управлінні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Токар, Олег Володимирович
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
Ємельянов Володимир Михайлович
інформаційне суспільство
електронні послуги
електронна взаємодія
державне управління
запровадження
сфери життєдіяльності
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота присвячена вирішенню важливого науково-практичного завдання запровадження системи електронної взаємодії інформаційних ресурсів у державному управлінні та забезпечення інтероперабельності державних електронних інформаційних ресурсів. Визначені місце і роль інформації у розбудові інформаційного суспільства, розвитку електронного урядування та впровадженні електронних послуг. Встановлено, що інформація відіграє важливу роль у державному управлінні та є фундаментом, на якому будується інформаційне суспільство. Розглянуто застосування ІКТ у державному управлінні я інструменту побудови простору інформаційної відкритості органів державної влади, забезпечення взаємодії електронних інформаційних ресурсів та надання електронних послуг. На прикладі провідних європейських країн висвітлені кращі практики організації електронної взаємодії на державному рівні. Особливу увагу приділено Естонській системі X-Road, організації її структури, впроваджених методів та протоколів обміну. Розглянуто побудову вітчизняної системи електронної взаємодії державних електронних ресурсів на базі X-Road та організацію державних реєстрів Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Розглянуто практичну реалізацію надання електронних послуг на державному рівні. На прикладі Єдиної державної електронної бази з питань освіти у даній роботі проілюстрована практична реалізація інтеграції державних реєстрів до системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.
Description: Токар, О.В. Запровадження системи електронної взаємодії інформаційних ресурсів у державному управлінні: автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / О. В. Токар; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/439
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Авторефрт Токар.pdf307.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.