груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/461
Title: Реформування місцевого самоврядування в Україні на сучасному етапі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Калінська, Наталія Василівна
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
місцеве самоврядування
територіальна громада
адміністративно-територіальний устрій
фінансово-бюджетна децентралізація
реформування
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено характеристиці реформування місцевого самоврядування в Україні на сучасному етапі. Визначено теоретичні і правові основи реформування місцевого самоврядування. Проаналізовано джерельну базу дослідження реформування місцевого самоврядування в Україні. Розкрито сутність та визначено загальні засади реформування місцевого самоврядування в Україні. Розглянуто досвід європейських країн у проведенні реформування місцевого самоврядування. Основна частина роботи присвячена характеристиці напрямів реформування місцевого самоврядування в Україні в умовах здійснення децентралізації. Розглянуто зміни адміністративно-територіального устрою та перерозподіл територій країни на основі добровільного об’єднання громад. З’ясовано, що в Україні наявний нераціональний розподіл повноважень між органами державної влади й органами місцевого самоврядування. Окреслено фінансово-бюджетну децентралізацію регіонів. Здійснено оцінювання реформування місцевого самоврядування та прогнозовано можливі результати. Зроблено припущення, що перспективи подальших перетворень у ході здійснення та остаточного завершення децентралізації публічної влади в Україні є не зовсім передбачуваними. Наприкінці роботи визначено подальші перспективи реформування місцевого самоврядування.
Description: Калінська, Н. В. Реформування місцевого самоврядування в Україні на сучасному : автореф. магістерської роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / Н. В. Калінська; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 13 c.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/461
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат_Калінська.pdf291.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.