груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/468
Title: Особливості здійснення децентралізації в країнах Європейського Союзу
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Сербіна, Дар'я Валеріївна
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
децентралізація
деконцентрація
територіальна громада
об’єднання громад
моделі місцевого самоврядування
адміністративно-територіальна реформа
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено особливостям здійснення децентралізації в країнах Європейського Союзу. У роботі обґрунтовано ступінь дослідженості теми, розглянуто основні концептуальні засади дослідження, охарактеризовано підходи до вивчення поняття «децентралізація. Основна частина дослідження присвячена вивченню особливостей формування основних моделей місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади. Охарактеризовано особливості проведення децентралізації в таких країнах ЄС, як Італія, Франція, Швеція, Польща, Латвія, Литва, Естонія та Угорщина. Охарактеризовано основні моделі організації місцевого врядування в країнах ЄС. Розкрито передумови виникнення реформи децентралізації в Україні та можливі варіанти застосування досвіду країн ЄС в Україні. Визначено основні проблеми проведення реформи децентралізацій та адміністративно-територіальної реформи в Україні. Розкрито особливості та перспективи здійснення наступних етапів децентралізації та можливості застосування досвіду країн ЄС в українських реаліях.
Description: Сербіна, Д. В. Особливості здійснення децентралізації в країнах Європейського Союзу : автореф. магістерської роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / Д. В.Сербіна; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 13 c.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/468
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат_Сербіна.pdf287.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.