груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/485
Title: Реформування судової системи в Україні на сучасному етапі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Варварова-Мозолевська, Наталя Валеріївна
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
Бондар Ганна Леонідівна
судова реформа
оптимізація судів
суди
судова система
судоустрій
інституційне забезпечення судової реформи
реформування судової системи
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота визначила побудову незалежної, суверенної, демократичної, правової Української держави в сучасний період неможливий без створення цілісної системи надійного державного захисту прав і свобод громадян, попередження злочинів та правопорушень. Проаналізовано джерельну базу, до якої входять Конституція України, закони, нормативно-правові акти, монографії, наукові статті, наукові звіти, дані соціологічних досліджень, офіційних заяв та виступів представників судової гілки влади, розміщених на офіційних сайтах державних установ. Визначено основні поняття і категорії дослідження: суд; склад суду, судові інстанції; гілка судової системи; рівень (ланка) судової системи, судді, закон. Проаналізовано законодавчу та нормативно-правову базу дослідження та звіти державних установ щодо стану реалізації судової реформи в Україні та у Миколаївській області. Розкрито інституційне забезпечення судової реформи в Україні. Інституціями судової реформи є такі органи судової влади як: Вища рада правосуддя, Вища кваліфікаційна комісія суддів, Верховний суд, Вищий Антикорупційний суд, Вищий суд з питань інтелектуальної власності, суди апеляційної інстанції та місцеві суди, а саме: окружні адміністративні, господарські та місцеві загальні - районні, міські, міськрайонні суди. Проаналізовано сутність та особливості закордонного досвіду реалізації судової реформи та зроблені висновки щодо його значення для України.
Description: Варварова-Мозолевська Н. В. Реформування судової системи в Україні на сучасному етапі : автореф. магістерської роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 18 c.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/485
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат _ Варварова-Мозолевська.pdf471.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.