груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/493
Title: Безпековий чинник у політиці США щодо країн Латинської Америки
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Байраммадова, Е. Ш.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
Богданова Тетяна Євгенівна
США
ЛАКБ
Китай
зовнішня політика
РФ
безпекова політика
наркобізнес
нелегальна міграція
ліворадикальні режими
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2019.Сучасна зовнішня політика України вибудовується з урахуванням позицій та інтересів провідних світових гравців, серед яких чільне місце належить Сполученим Штатам Америки. Чільне місце серед національних інтересів Вашингтону ще з ХІХ ст., посідає Латинська Америка. У листопаді 2013 р. держсекретар США Джон Керрі під час промови в ОАД оголосив про завершення «Доктрини Монро». Однак минулорічні заяви держсекретаря США Р. Тіллерсона та цьогорічні Дж. Болтона були розцінені багатьма латиноамериканцями як відновлення «Доктрини Монро». Отже, аналіз латиноамериканської політики США в сфері безпеки за останні десятиліття, її спадковості та водночас турбулентності є актуальним для науковців. У роботі визначено головні принципи безпекової політики США в період адміністрацій Дж. Буша-молодшого, Б. Обами та Д. Трампа. Здійснено порівняння головних принципів Стратегій національної безпеки США за трьох адміністрацій – Дж. Буша-молодшого, Б. Обами, Д. Трампа. Ключовими викликами національній безпеці США в регіоні ЛАКБ є: 1) діяльність транснаціональних кримінальних організацій (картелів, ґангів) – наркобізнес, нелегальна торгівля зброєю, тероризм; 2) політика ліворадикальних урядів Венесуели та Куби, на думку Вашингтону, дестабілізує ситуацію в регіоні; 3) конкуренти – КНР і РФ – вийшли на оперативний простір у Західній півкулі: Китай прагне втягнути регіон в орбіту свого впливу через інвестиції та надання кредитів, а Росія, продовжуючи політику холодної війни – через розширення військових зв’язків та продаж озброєнь; 4) нелегальна міграція з боку Мексики та Центральної Америки. Можна констатувати, що регіон ЛАКБ увійшов у смугу турбулентності, але попри заяви офіційних осіб чинної адміністрації США, зокрема, радника з національної безпеки Дж. Болтона, про «повернення до доктрини Монро» США навряд чи можуть претендувати на роль беззаперечного лідера в Латинській Америці.
Description: Байраммадова Е. Ш. Безпековий чинник у політиці США щодо країн Латинської Америки : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / Е.Ш. Байраммадова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/493
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Байраммадова_691_автореф..pdf571.2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.